Aicina tirgotājus pieteikties dalībai «Līvas ciema svētku» «Līvas tirgū»

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina Latvijas amatniekus, māksliniekus, pārtikas ražotājus un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus līdz 2022. gada 10. aprīlim pieteikties dalībai “Līvas tirgū”, kas norisināsies 21. un 22. maijā “Līvas ciema svētkos” Liepājā, Zvejnieku alejā un tai piegulošā Jūrmalas parka teritorijā.

“Līvas tirgus” koordinatore Selēna Vasiļjeva vērš uzmanību, ka šogad tirgus Nolikumā veiktas izmaiņas: “Pēc divu gadu pārtraukuma, kam iemesls bija pandēmijas laika ierobežojumi, vēlamies atbalstīt mūsu pašu vietējos meistarus, tāpēc šoreiz priekšroka ir Latvijas amatniekiem un tirgotājiem”. Kā minēts Nolikumā, dalībai „Līvas tirgū” var pretendēt Latvijas amata meistars, mākslinieks, pārtikas ražotājs un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs, kas piedāvā tautas amatniecības un mākslas tradīcijās darinātus, oriģinālus un kvalitatīvus izstrādājumus, strādā ar dažādām metodēm un materiāliem, apvienojot seno amatu prasmes, tehnoloģiju attīstību un mūsdienu dizaina elementus.

Ar “Līvas tirgus” Nolikumu var iepazīties Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājaslapā www.liepajaskc.lv sadaļā “Dokumenti/Nolikumi un pieteikumi”. Turpat atrodama arī elektroniskā Pieteikuma anketa. Pirms Pieteikuma anketas aizpildīšanas, rīkotāji aicina rūpīgi iepazīties ar Nolikumu.

“Līvas tirgus” dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ pieteikumus izvērtēs Ekspertu komisija. Ekspertu komisijas priekšsēdētāja Baiba Kļava akcentē, ka „Līvas tirgus” dalībnieku atlases kritēriji ir izcilas kvalitātes daiļamatniecība, latviešu un citu tautu amatniecības tradīcijas un mākslinieciskā jaunrade, kas atspoguļojas amatnieku, mākslinieku un dizaineru darbos, gan radošajās meistardarbnīcās. Pretendentiem arī jāņem vērā, ka līdzdalība svētkos noteikta divas dienas - 21. maijā 10:00-19:00 un 22. maijā 11:00–15:00.

„Līvas ciema svētku” koncepcija gan mākslinieciskajās, gan amatnieku aktivitātēs ir Kultūras mantojuma vērtību saglabāšana un attīstība, izglītojot sabiedrību, veicināt vērtību izpratni, cieņu pret kultūras daudzveidību, cilvēka radošo darbību, zināšanu un prasmju dzīvotspēju un nodošanu no paaudzes paaudzē. Galvenā uzmanība pievērsta amatu meistariem un māksliniekiem, kuri līdz mūsdienām pielieto senas un meklē jaunas tehnikas unikālu darbu izgatavošanā – dzintara apstrādē un rotu darināšanā, rokdarbos un aušanā, koka un metāla apstrādē, keramikā, latviešu tradicionālajā virtuvē, mākslā, dizainā un citās jomās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52351093sec.