Liepājā svinīgi atklāj jaunu naktsmītni

2022. gada 26. maija pēcpusdienā ar svinīgu ceremoniju stīgu kvarteta pavadījumā savas durvis vēra atjaunotais Peldu ielas 56. nams, kurš ticis arī pie jauna nosaukuma – ROZE Peldu Residence. Pārbūvētā viesnīcas ēka ar 12 izsmalcinātiem apartamentiem turpmāk papildinās Liepājas naktsmītņu klāstu.

1870. gadā uzcelto koka namu, kas agrāk saukts par Lazāra Rostovska villu, projektējis arhitekts Pauls Makss Berči. 1919. gada Aprīļa puča laikā tajā patvērās Latvijas Pagaidu valdība. Bet pirms ēka nonāca jaunā īpašnieka – Oļega Hramova rokās, laika zobs un saimnieka neesamība to nebija saudzējusi.

Pārbūves projektu izstrādājis arhitekts Agris Padēlis-Līns. Projekta gaitā pārplānots esošo dzīvojamo ēku 1. un 2. stāvs, kā arī pagraba un koka ēkas bēniņu telpas. Izstrādāts pārbūvējamo ēku fasāžu apdares risinājums un teritorijas labiekārtojums. Logi, durvis, balkona detaļas, ēkas interjera daļas fiksētas, lai projekta gaitā tās saglabātu, atjaunotu vai izgatavotu no jauna. Divās telpās saglabāti arī vēsturiskie griestu gleznojumi.

“Liepāja ir kļuvusi par vienu vērtīgi atjaunotu, ar pietāti restaurētu un labiekārtotu ēku bagātāka, kas papildina arī kopējo viesmīlības piedāvājumu. Šī ir laba ziņa gan pašiem liepājniekiem, gan arī pilsētas viesiem - arhitekta Paula Maksa Berči projektētajā villā jau šobrīd ir pieejami plaši, mūsdienīgi apartamenti, kur mierpilni baudīt lielisku atpūtu Liepājā,” sacīja Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

“Katrs jauns darbs sākas no jauna un process ir neparedzams, tajā ir tik daudz iesaistīto un ir ļoti svarīgi, lai katrs savu etapu nostrādā precīzi un meistarīgi,” piebilda projekta arhitekts Agris Padēlis-Līns. “Šajā  kopdarbā  redzu iznākumu, kur visi iesaistītie ir augsti profesionāļi - pasūtītājs, projektētāji, būvniecības vadība, celtnieki, piegādātāji. Šobrīd  tiek atvērta  viena no labākajām apartamentu viesnīcām Liepājā un visas tās komponentes ir augstā līmenī. Man ir patiess gandarījums.”

Atklāšanas pasākumu vadīja aktieris Dainis Grūbe, bet par gardiem dzērieniem un izsmalcinātām uzkodām rūpējās restorāns Pavillon de ROZE. Apmeklētāji ar lielu interesi un neviltotu sajūsmu devās ekskursijā, lai iepazītos ar jaunajiem apartamentiem un apskatītu kultūrvēsturisko ēku pēc tās atjaunošanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58368516sec.