Ar Vivaldi Gadalaikiem Grobiņas pilsdrupās atklās Dienvidkurzemes festivālu «Rimbenieks»

Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks” tiks atklāts piektdien, 12. augustā, pulksten 20 ar īpaši krāšņu Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu Grobiņas Livonijas ordeņa pilsdrupās.

Maestro Gintara Rinkeviča vadībā Antonio Vivaldi vijoļkoncertu ciklu “Četri gadalaiki” atskaņos orķestra koncertmeistare Līga Baltābola. Koncertā klausītāji varēs baudīt arī Pētera Čaikovska skaisto Serenādi stīgu orķestrim. Dienu vēlāk, 13. augustā, pulksten 15 šī koncertprogramma skanēs arī Kazdangas kultūras namā.

Abus koncertus mūzikas mīļotāji varēs apmeklēt bez maksas.

Vijolniece Līga Baltābola teic: “Vivaldi "Gadalaiki" ir mūžīga muzikāla vērtība, kas atkal un atkal no jauna uzmirdz koncertos un festivālos visā pasaulē, un, lai arī šī mūzika ir tik atpazīstama un šķietami jau no galvas zināma, tomēr filigrānajās pasāžās vienmēr atrodas vieta jaunām muzikālās domas niansēm. Un man ir milzīgs prieks tās atkal no jauna meklēt, atrast un aizrautīgi sniegt klausītājiem. Pavisam nesen atskaņots “Lielajā dzintarā” dažādu video projekciju, krāsu un gaismas saspēlē, šoreiz Vivaldi būs piedzīvojams savā autentiskajā skaistumā, kur skaņu rakstā atainotā putnu vīterošana sasauksies ar dzīvām putnu dziesmām vasaras pilnbriedā zaļojošajos kokos Grobiņas pilsdrupās.”

Kā ziņots iepriekš, mūzikas festivāls “Rimbenieks” pie klausītājiem ierodas jau otro vasaru un ar 14 dažādiem koncertiem šomēnes apceļos Dienvidkurzemi. Koncerti notiks tādās gleznainās novada vietās kā Kazdanga, Grobiņa, Krūte, Gramzda, Kalēti, Durbe, Pāvilosta, Aizpute, Nīca, Jūrmalciems, Dēsele. Trīs no tiem skanēs arī Liepājā.

Galvenais satura balsts festivālā būs kamermūzika, ko izpildīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu veidoti ansambļi, pieaicinot arī citus solistus.

Svētdien, 14. augustā, pulksten 15 Krūtes-Bārtas ev. lut. baznīcā enerģiska dzīvesprieka pilnu koncertu sniegs Liepājas mežragu kvartets kopā ar spožo flautisti Egiju Sproģi. Programmā iekļauta gan Kārļa Marijas Vēbera un Johana Sebastiāna Baha, gan Žorža Bizē, Džuzepes Verdi un Franča Doplera mūzika. Skanēs arī skaisti skaņdarbi no latviešu klasiķu Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa un Pētera Vaska daiļrades.

Tikmēr 14. augustā pulksten 18 Gramzdas ev. lut. baznīcā izsmalcinātā koncertprogrammā solista lomā koncertēs arī Liepājas Simfoniskā orķestra jaunais galvenais diriģents – klarnetists Guntis Kuzma. Kopā ar orķestra jaunās koncertmeistares Līgas Baltābolas vadīto Liepājas stīgu kvartetu viņš atskaņos vienu no visvairāk apbrīnotajiem Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbiem – Klarnetes kvintetu La mažorā un Georga Pelēča “Rundāles kvintetu”. Šī koncertprogramma izskanēs arī 15. augustā pulksten 19 Dēseles dzirnavās.

Pilna festivāla programma, kā arī koncertvietu karte atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā www.lso.lv/festivali/rimbenieks. Festivāla “Rimbenieks” koncerti ārpus Liepājas ir apmeklējami bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51947498sec.