Liepājas Leļļu teātris pirmoreiz pusaudžiem. Daukas apvārsnis un četri jauniestudējumi

Devītajā septembrī Liepājas Leļļu teātris savu trīsdesmit trešo sezonu atklās ar pirmizrādi ”Dauka. Labie jautājumi” Dmitrija Petrenko režijā, kas ir pirmais teātra mēģinājums uzrunāt pusaudžu auditoriju vecumā no 8 līdz 16 gadiem.  Nule teātris ieguvis arī jaunu māksliniecisko vadītāju Lieni Gāliņu, kura iecerējusi visu uzmanību veltīt trupas profesionālai izaugsmei, sadarbību veidošanai un attiecību padziļināšanai ar teātra skatītāju.     

Jauniestudējumu Dmitrijs Petrenko kopā ar aktieriem Ilzi Juru, Ingu Dzintari un Armandu Kaušeli veidojuši kā dialogu starp pagātni un tagadni, izgaismojot mūsdienu sabiedrības vērtības – beznosacījumu vecāku mīlestību pret bērniem, savstarpēju cieņu, fiziskās un emocionālās vardarbības nosodījumu. “Ideja nav ierasta vai vienkārša. Izrāde ir mūsu radošās komandas skatījums un attieksme pret materiālu, nevis visiem labi zināmā stāsta ilustrācija,” skaidro režisors. Izrāde notiek lielā tuvplānā, turklāt aktieri demonstrē lielu drosmi, atklājoties ne tikai kā tēli no stāsta par Dauku, bet arī kā Ilze, Armands un Inga, katrs ar savam vecumam un pieredzei raksturīgu skatījumu. “Uzvedinošie jautājumi un sarunas, kuras pēc izrādes kopā ar centra “Marta” speciālistiem piedāvāsim pusaudžiem, apliecina mūsu vēlmi veidot dziļākas attiecības ar skatītāju un diskutēt par  tādām tēmām kā drosme, pāridarījumi, aizvainojums un piedošana,” papildina teātra mākslinieciskā vadītāja Liene Gāliņa.

“Jaunajā sezonā plānojam četras pirmizrādes. Oktobrī Lelde Kaupuža sāks darbu pie skatītāju iemīļotās izrādes “Olafa Ziemassvētki” atjaunošanas un pavisam jauna Ziemassvētku stāsta iestudēšanas. Bet nākamā gada martā pirmizrādi piedzīvos “Murjāņu kurmītis un viņa draugi” Ģirta Šoļa režijā. Iestudējums būs rakstnieka Valda Rūmnieka stāsta skatuves versija. Ceturtā pirmizrāde gaidāma maijā un tās veidošana tiks uzticēta jaunākās paaudzes leļļu teātra režisoram. Piedāvāsim mūsu teātri kā radošas izaugsmes un pašapliecināšanās platformu, kas dod svaigu elpu leļļu teātrim kā pašizteiksmes formai,” informē Gāliņa.

Liene Gāliņa, kura absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju kā dramatiskā un leļļu teātra aktrise, kā arī uzkrājusi nozīmīgu aktrises pieredzi Latvijas Nacionālajā teātrī, Liepājas Leļļu teātra mākslinieciskās vadītājas pienākumus uzņēmusies kopš augusta.  No oktobra aktieru trupai pievienojas jauns aktieris – Andris Zeļonka. Līdz ar to Liepājas leļļu teātra trupā šosezon darbosies septiņi aktieri.

Liepājas Leļļu teātra valdes locekle Lelde Vīksna: “Šai sezonai esam izvirzījuši trīs mērķus – pirmkārt, attīstīt sadarbības tīklus,  otrkārt, augt profesionāli, stiprinot leļļu vadīšanas tehniku un aktiermeistarību, un, treškārt, padziļināt attiecības ar skatītāju.” Tomēr, kā norāda teātra vadītāja Lelde Vīksna, izaicinājums ir teātra darbinieku zemais atalgojums. Pienācīga samaksa ļautu mērķtiecīgi attīstīt aktieru profesionālo izaugsmi, trupas iekšējo dinamiku un mazināt atkarību no papilddarbiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56824803sec.