17. un 18. septembrī lielākais tūrisma festivāls «Bārtas rudens 2022»

Dienvidkurzemes novadā Bārtas upes ielokos 17. un 18. septembrī norisināsies lielākais tūrisma festivāls Latvijā – “Bārtas rudens 2022”. Laivotāji, supotāji, orientieristi, velosipēdisti, ūdenstūristi un Dienvidkurzemes novada “izpēdotāji” satiksies atpūtas bāzē “Ods”, kur ar gardumiem tirdziņā gaidīs novada mājražotāji un dažādi pārsteigumi.

Piedzīvojums Bārtas upē norisināsies jau astoto gadu pēc kārtas un reiz sākās kā “Duvzares regate”. Ikviens, kam tuva aktīvā atpūta, patīk piedzīvojumi kopā ar ģimeni, draugiem un foršu kompāniju, aicināts izvēlēties savu aktīvās atpūtas veidu un pieteikties savam rudens piedzīvojumam.

Dienvidkurzemes novada aktīvā tūrisma sezona iesākās ar laivošanas svētkiem Sakas upē – “Sakas pumpurs 2022” un 17. septembrī to noslēgsim ar laivošanas svētkiem Bārtas upē – “Bārtas rudens 2022”. Ja nepieciešama laiva, to var pieteikt, piesakoties festivālam, bet ikvienam ir iespēja piedalīties arī ar savu peldlīdzekli, ja vien tam nav motorizēti palīglīdzekļi. Baudot skaisto rudeni Bārtas upes krastos, nav kur steigties, tāpēc motorus atstāj mājās un dodies 15 km garā distancē ar dažādiem uzdevumiem. Galvenais noteikums – glābšanas veste un braucamais, kas spēj noturēties uz ūdens visas distances garumā. Pārējais jau katra paša ziņā. Jāatceras, ka par atraktivitāti arī iespējams nopelnīt kādu labu balvu. Jo košāks esi, jo pamanāmāks būsi

Īpašs piedāvājums šajā gadā būs tiem, kam iepaticies braukt ar SUP dēli pa ūdens virsmu. Piecu kilometru distance ar orientēšanās elementiem, kā arī sprinta distance – 100 metri turp un atpakaļ atpūtas bāzes “Ods” krastos.
Jau tradicionāli kopā ar laivošanas svētkiem notiek arī ūdenstūrisma sacensības. Apļveida ātruma nobraucieni, slaloma distance un komandas sacensības – tas viss baudāms gan pašiem sportistiem, gan arī skatītājiem divu dienu garumā.

Ja nu ūdens tomēr nevilina, tad Bārtas pagasta meži piedāvā plašas iespējas. Orientēšanās klubs “DR-Krasts” gaidīs gan orientēšanās profesionāļus, gan arī tos, kas beidzot vēlas iepazīties ar šo sporta veidu un doties aktīvā pastaigā pa mežu. Distanču garumi no 1,2 līdz 6,5 kilometriem – pēc katra spējām un varēšanas. Pieteikšanās, izmantojot LOF pieteikumu sistēmu.

Droši var ņemt līdzi arī groziņu, jo sēņu mežā daudz!
Velokrosa sacensībās gan sēnes nesalasīsi! Par sacensību dalībnieku var būt jebkurš sportists, velobraucējs, ar savu, tehniskā kārtībā esošu, velosipēdu un sacensībām atbilstošu veselības stāvokli. Uzvar dalībnieks, kurš savā vecuma grupā uzrādījis labāko distances veikšanas laiku. Sacensības notiek individuālā ieskaitē, apļos, šķēršļotā apvidū ar dabiskiem un mākslīgiem šķēršļiem, apļa garums aptuveni pieci kilometri. Distance, sadarbojoties biedrībai “Priekules veloklubs” un Dienvidkurzemes novada Sporta pārvaldei, veidota pa meža ceļiem, takām un pļavām atpūtas bāzes “Ods” apkārtnē.

Pēc aktīvās sestdienas ikviens var izvēlēties nakti pavadīt teltī vai jautāt atpūtas bāzes “Ods” saimniekiem pēc kāda no namiņiem, pavisam netālu arī kempings “Bārtas krasts”. Vakarā būs novada pēdējā zaļumballe – šajā gadā kopā ar grupu “4kW”. Dejas zem zvaigžņotās debess, dienas piedzīvojumi stāstos pie ugunskuriem – festivāla “Bārtas rudens” neatņemama sastāvdaļa.
Savukārt 18. septembrī tur pat Bārtas mežos notiks pārgājiena seriāla “Izpēdo Dienvidkurzemi” posms kopā ar “to hike” gidu Sergeju Šaburovu, kurš atklās šo mežu dažādību un dažas apslēptas dabas vērtības.

Pieteikšanās anketas festivālam un sacensību nolikumu – www.dienvidkurzeme.travel/bartas-rudens/ open_in_new

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.2391181sec.