Aicina uz svētku koncertu «Vilksim košu zelta jostu apkārt savu tēvu zem»

Valsts svētkos, 2015. gada 18. novembrī, pulksten 15.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē tautas deju kolektīvi aicina uz svētku koncertu "Vilksim košu zelta jostu apkārt savu tēvu zem". Ieeja bez maksas.

Tradīcijās ir latviešu tautas spēks, un tautasdziesmas, tās ir mūsu lūgšanas par mieru pasaulē un mūsu zemē: "Vilksim košu zelta jostu apkārt savu tēvu zem". Dejotāju košie latviešu tautas tērpi un pārliecinošie deju soļi pauž mūsu pašapziņu un ticību Latvijai un tās cilvēkiem.

Trešdien spēka jostu domās un darbos vīt aicinās un savu tēvu zemes mīlestību dejas soļos izteiks Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kvēle", kas šajā koncertā 18. novembrī atzīmēs savu 46. dzimšanas dienu, kā arī senioru deju kolektīvs "Sidrabvilnis" (abu kolektīvu vadītāja Ingrīda Lūka), vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vaduguns" (vadītāja Kristīne Jaunbrūna), Tautas deju ansamblis "Rucavietis" (vadītāja Sandra Blumbaha) un Liepājas Universitātes Tautas deju kolektīvs "Banga" (vadītāja Kristīne Kārkliņa).

Svētku koncertā būs iespēja baudīt latviešu tautas deju cauri gadsimtiem. Kolektīvi skatītājiem valsts svētkos dāvinās horeogrāfa Alfrēda Rūjas deju "Sārabumbals", Viļa Ozola "Trejpolku", kā arī mūsdienu horeogrāfu jaunrades dejas, to vidū Jāņa Purviņa "Sasala jūriņa", "Rīga dimd" un citas. Par godu svētkiem pirmoreiz skatītājiem tiks dejota arī Tautas deju ansambļa "Rucavietis" vadītājas un horeogrāfes Sandras Blumbahas deja "Zibsnī zvaigznes".

Koncertu vadīs Iveta Ļesina un Emīls Dreiblats.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.99705482sec.