«Lielā dzintara» Ziemassvētku koncertu programmā - «vīrs ar sarkano tauri»

2015 gada 16. decembrī plkst.19:00 Ziemassvētku koncertu programmas ietvaros "Lielajā dzintarā" ar koncertu "Funky Christmas" uzstāsies zviedru trombonists Nils Landgrēns un Latvijas Radio bigbends. Gada nogalē Ziemassvētku programmā gaidāmas dažādu žanru mūziķu viesošanās.

Pasaulei fanka un džeza trombonists N.Landgrēns zināms arī kā "vīrs ar sarkano tauri" viņa īpašā metāliski sarkanās krāsas trombona dēļ, taču šī īpašā ārišķīgā pazīme iet roku rokā ar izcilu muzikālo sniegumu, ko apliecina arī 2002. gadā saņemtā Zviedrijas Populārās mūzikas komponistu biedrības prestižā "Thore Ehrling" balva par izcilu ieguldījumu zviedru džeza mūzikas popularizēšanā visā pasaulē.

N.Landgrēns piedalījies vairāk nekā 500 mūzikas ierakstu tapšanā, tostarp kopā ar zviedru supergrupu ABBA, "Grammy" balvu ieguvēju, amerikāņu trompetistu Roju Hargrovu (Roy Hargrove), hip-hop superzvaigzni Vaiklefu Džīnu (Wyclef Jean), "The Brecker Brothers" un daudziem citiem.

N.Landgrēna un Latvijas Radio bigbenda koncerts "Funky Christmas" ienesīs jaunajā zālē džeza un fanka mūzikas ritmus, un klausītāji varēs baudīt gan svētku programmas skaņdarbus, piemēram, "Jullatar Nisse", gan arī tādas populāras kompozīcijas kā Stinga "Fragile" un Mārvina Gajes (Marvin Gaye) "What's Going On", īpaši bigbenda sastāvam aranžētās versijās.

"Landgrēna siltā un maigā trombona spēle ir tikpat pārliecinoša kā viņa Nat King Cole un Chet Baker stila dziedāšanas maniere. Viņš izpilda visiem zināmus skaņdarbus ar svaigu un sirsnīgu precizitāti," par mūziķi raksta ietekmīgais britu laikraksts "The Guardian".

Gada nogalē "Lielajā dzintarā" Ziemassvētku programmas piedāvās arī "Brīnumskapis",  Fonds "Nāc līdzās", Liepājas Simfoniskais orķestris, Igo un vokālais ansamblis "Gaismiņa", Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze, Andris Ērglis un citi. Pasākumu programma aplūkojama mājaslapā www.greatamber.lv.

Biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs, interneta vietnē "Bilesuparadize.lv", kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā, no pirmdienas līdz sestdienai no plkst.10 līdz 20, savukārt svētdienās no plkst.10 līdz 15. Biļetes uz Latvijas Radio bigbenda un Nila Landgrēna koncertu "Funky Christmas" tirdzniecībā pieejamas sākot no 7 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.13940191sec.