Piparkūku balle Ziemassvētku noskaņās uzburs īstu svētku sajūtu

Piparkūku balle Ziemassvētku noskaņās norisināsies Liepājas Kungu ielas radošajā kvartālā 2015. gada 20. decembrī plkst. 11.00-16.00. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties sveču liešanas un piparkūku apgleznošanas darbnīcās,  baudīt uz dzīvā pavarda gatavotu Sātīgo ziemas zupu, piedalīties jautrās izdarībās, kā arī iepirkt dāvanas, dekorācijas un gardumus Ziemassvētku tirdziņā.

Plkst. 11.00-14.00 gan mazi, gan lieli tiek aicināti piedalīties radošajās darbnīcās. Kopā ar “Sveču darbnīcu” no Rīgas, tiks lietas sveces, kuras pēc tam varēs dedzināt pats vai dāvināt saviem mīļajiem. Savukārt, īpaši bērniem būs paredzēta piparkūku apgleznošanas darbnīca.

No plkst. 11.00 līdz pat Piparkūku balles beigām norisināsies tirdziņš, kur varēs iegādāties ļoti plašu preču klāstu, kas būs īpaši noderīgas tieši Ziemassvētku laikā. Būs liela piparkūku izvēle – apgleznotas, mīkstas, kraukšķīgas, pildītas u.c. Bet tie, kuriem kūkas neiet pie sirds, varēs piparus iegādāties atsevišķi, jo garšvielu veikals “Garšo gan” piedāvās dažnedažādas garšvielas, kā arī ēdiena dekorēšanas elementus. No saldumiem piedāvājumā būs arī sukādes, želejkonfektes, kūkas un Skrīveru gotiņas produkti. Gardēži noteikti būs iepriecināti arī par mājās ceptu maizi, tēju, mājas sieriem un vīniem. Tirgotāji piedāvās arī koka izstrādājumus, adījumus, ziepes un izšūtus dvieļus, bērnu svētku drēbītes un Ziemassvētku aksesuārus, laimītes, interjera dekorus un dāvanu iesaiņošanas atribūtiku.

Par lustīgu atmosfēru rūpēsies Sudmaļu ģimenes muzikanti, kuri sniegs koncertus plkst. 12.00 un 13.00. Starp dziesmām būs dzirdama arī “Piparkūku balle”, kuru pagājušajā gadā, šai ballei par godu, sacerēja Sudmaļu ģimenes Kristīne.

Lai sasildītos un pamielotu vēderus, plkst. 12.30 tiks pasniegta uz dzīvā pavarda vārītā Sātīgā ziemas zupa, ko balles laikā gatavos saimniece Dzintra Betlere. Tie, kuri šo zupu vēlēsies pasniegt arī savās mājās, varēs saņemt īpašo zupas pagatavošanas recepti.

Visas dienas garumā kafejnīca “Trīs sivēni” piedāvās arī citus siltus ēdienu – būs štovēti kāposti un desiņas, karstvīns un karstais dzēriens.

Plkst. 14.00 sāksies jautras izdarības Liepājas aktrišu folkloras apvienības “Atštaukas” vadībā, kurām talkā nāks Rucavas kapela “Paurupīte” un folkloras kopas “Vēlava” un “Saknes”. Būs ķekatas, dziesmas, zīlēšana un rotaļas.

Piparkūku balle tapusi pateicoties Liepājas pilsētas domes un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstam. Pasākumu organizē Liepājas Latviešu biedrības nams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70329404sec.