Liepājā notiks saviļņojošs un vēl nebijis muzikālais piedzīvojums

Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 2016. gada 27. februārī pulksten 19:00 ekspresīvu performanci sniegs spožs viesmākslinieku kolektīvs no Lietuvas -  "Jaunu ideju kamerorķestris NICO" ("New Ideas Chamber Orchestra NICO") - Gedimina Gelgota vadībā.

Kamerorķestra NICO katrs ansambļa dalībnieks ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, bet mākslinieciskais vadītājs Gedimins Gelgots – daudzsološs un neordinārs lietuviešu komponists, kura skaņdarbi izskanējuši koncertos un festivālos Lietuvā, Latvijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Lielbritānijā, Francijā un citviet.

Koncerta mākslinieciskās idejas autore, diriģente Ilze Valce stāsta: "Koncerta pirmās daļas programma veidota kā nepārtraukts dinamisks pulss, ko sevišķi aizraujošu klausītājiem padarīs kamerorķestrim NICO raksturīgā skatuviskā atraktivitāte. Priecājos, ka liepājniekiem būs iespēja iepazīties ar jaunā un talantīgā lietuviešu komponista, diriģenta un pianista Gedimina Gelgota kompozīcijām, kuras skanējušas prestižās pasaules koncertzālēs un guvušas augstu novērtējumu. Gelgota "Ekstrakulturālo simfoniju" ("Extracultural", 2014) un simfonisko skaņdarbu "Nekad neignorējiet kosmisko okeānu" ("Never Ignore the Cosmic Ocean", 2011) raksturo gan dinamiska ekspresivitāte un izaicinājums, gan askētisks garīgs skaistums."

Kamerorķestrim NICO uz skatuves pievienosies kori "Pro musica" un "Gaudeamus" no Lietuvas, kā arī Liepājas koris "Intis". Koncerta diriģentu lomā - kolektīvu mākslinieciskie vadītāji - Gedimins Gelgots, Rasa Gelgotiene un Ilze Valce. Programmu vadīs muzikologs, komponists un žurnālists Edgars Raginskis.

"Koncerta otrajā daļā dinamiskajai vertikālei pretnostatīta klusuma un iekšējā garīgā spēka meklējumu horizontāle, kur būtiska ir ieklausīšanās sevī, atklāsme un pacelšanās pāri ikdienišķajam. Pētera Vaska skaņdarbs "Dod mums mieru" ("Dona nobis pacem", 1996) piepildīts ar dziļuma dimensiju, bet norvēģu komponista Olas Jeilo (Ola Gjeilo) "Saullēkta mesa" ("Sunrise Mass", 2008) programmā ievieš harmoniskas krāsas un ticību mūžībai," ar programmu iepazīstina I.Valce.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.37222719sec.