Sigulda aicina – kļūsti par Šūpoļu festivāla līdzautoru!

Siguldas novada Kultūras pārvalde aicina apvienot spēkus ar ģimeni, draugiem, domubiedriem vai kolēģiem un radīt savas unikālās šūpoles Latvijā vienīgajam Šūpoļu festivālam, kurš jau otro gadu notiks Siguldā Lieldienu laikā, no 15. līdz 17.aprīlim.

Festivāla mērķis ir realizēt inovatīvu un oriģinālu vides mākslas notikumu, kurā Lieldienu simbols – šūpoles, tiek eksponēts kā vides objekts jaunos un neparastos vizuālos risinājumos. Katras šūpoles nes savu stāstu un vēstījumu, kā arī savu īpašo vizuālo ietērpu. Lieldienu laikā festivāla objekti krāšņi izrotā pilsētvidi, tie ir gan dekoratīvi, gan interaktīvi, un brīvi pieejami pilsētas iedzīvotājiem un viesiem no visas Latvijas un ārvalstīm.

Sigulda Jūs aicina radīt pozitīvas emocijas, stāstot par sevi, savu uzņēmumu, radošo kolektīvu vai realizējot kādu oriģinālu projektu – cilvēki novērtēs Jūsu radītās šūpoles, runās par tām un dalīsies ar tajās uzņemtajām fotogrāfijām sociālajos tīklos!

Šūpoles nesīs Jūsu vārdu un stāstīs Jūsu izvēlēto stāstu, taču šūpoļu tematikas izpildījums nav noteikts – tas var būt absolūti brīvs radošās domas lidojums, radīts no jebkādiem materiāliem.

Aicinām šūpoļu idejas aprakstu un skici, norādot izmantot plānotos materiālus un izmērus, sūtīt uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv līdz 15.martam. Gaidīsim Jūsu e-pastus arī tad, ja Jums ir radusies ideja, bet trūkst praktisku iemaņu vai iespēju to īstenot.

Pirmajā Šūpoļu festivālā „Latvija šūpojas Siguldā”, kas notika 2016.gadā no 26. līdz 28.martam, pilsētas teritorijā tika izvietotas 88 interaktīvas un krāšņas šūpoles. Gaujas Nacionālā parka teritorijā varēja izšūpoties Dabas aizsardzības pārvaldes veidotajās šūpolēs. Ne mazums pārsteigumu apmeklētājiem sagādāja Latvijā pazīstamā scenogrāfa Rūdolfa Baltiņa šūpoles „Laik! Apstājies!”.

Starp festivāla vides objektu autoriem bija grupa „Dzelzs vilks”, māksliniece Kristīne Niedrāja, metālmākslinieks Edgars Spridzāns, Siguldas novada uzņēmēji, pirmskolas izglītības iestādes „Pasaciņa”, „Pīlādzītis”, „Ābelīte” un „Ieviņa”, šūpoļu meistara Mārtiņa Rupmeja, SIA „RAMEI” un „Master Wood” radītas šūpoles un vides objekti. Bet laiskus brīžus varēja izbaudīt TVNET šūpuļtīklos.

Festivāls sevi pierādīja pulcējot vairākus desmitus tūkstošus apmeklētāju no visas Latvijas, kā arī ārvalstu viesus.

Lieldienu svinēšana ir pavasara rotāšanās kulminācija gan dabā, gan dziesmās un tradīcijās, tāpēc Sigulda aicina Jūs kļūt par šo svētku festivāla dalībnieku, radot savas unikālās šūpoles, kas atainotu Jūsu stāstu un pārstāvētās vērtības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57187009sec.