Siguldā notiks bezmaksas kamermūzikas koncerti – Muzikālās brokastis

Jūlija svētdienu rītos plkst.11.00 Livonijas ordeņa Siguldas pilī arī šogad notiks burvīgi Siguldas koncertzāles "Baltais Flīģelis" sarūpēti bezmaksas kamermūzikas koncerti – Muzikālās brokastis.

2.jūlijā Muzikālo brokastu ciklu atklās Siguldas novada Kultūras gada balvas mūzikā ieguvējs – Artis Gāga un draugi ar īpašu koncertprogrammu "Gaujas Sentiments". Tajā dzirdēsim Arti Gāgu (saksofons), Artu Jēkabsoni (balss), Edgaru Cīruli (klavieres), Jānis Rubiku (kontrabass).

Artis Gāga ir dzimis vienā no skaistākajām vietām Latvijā – Siguldā. Siguldas pilsēta ar krāšņo dabu Artim vienmēr ir bijusi spēcīgs iedvesmas avots radošajā darbībā. Radošajā darbībā mākslinieks spēris soli ārpus akadēmiskās mūzikas rāmjiem, izmēģinot spēkus dažādos mūzikas stilos, īpašu vietu atvēlot improvizācijai un džeza mūzikai.

9.jūlijā "Rihards Lībietis Orchestra" vasaras koncertprogramma "Elpa".

"Rihards Lībietis Orchestra" pirmsākumi meklējami 2015.gada pirmajā pusē, kad veidojot jauno albumu, līdz ar skaņdarbiem atradās īstie dalībnieki. Kopš tā, grupa jau veiksmīgi aizvadījusi vairākus koncertus Baltijas valstu klubos un koncertzālēs, un šobrīd darbojas pie jauna studijas albuma veidošanas. Grupas sastāvā kopā ar Rihardu muzicē Toms Lipskis (bass), Erna Daugaviete (čells), Matīss Repsis (perkusijas) un Gints Smukais (akustiskā ģitāra).

16.jūlijā Muzikālās brokastis pirmo reizi būs veltītas jaunākajai paaudzei – skanēs "Baltā vilka trio" koncertprogramma bērniem "Meža dziesmas".

"Baltā vilka trio" sastāvā ir Latvijas Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane, komponists un kultūras žurnālists Edgars Raginskis un saksofonists Arvīds Kazlausks. Koncertprogrammā iekļautas "Meža dziesmas" un muzikālas mīklas ar Jāņa Baltvilka vārdiem. Šajā ciklā mūzikā atainotas Baltvilka dzejas galvenās idejas – sirsnīga mīlestība pret apkārtējo dabu, labestība, iejūtība un cieņa.

Aicinām ņemt līdzi pašu izdomātas mīklas, labāko mīklu autoriem būs īpašas balvas.

23.jūlijā koncertu ciklu noslēgs "Brokastis četratā" – "OPERĀcija jeb mirkli pirms Siguldas Opermūzikas svētkiem".

Ansambļa dalībnieki – četri akadēmiski izglītoti mūziķi: Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass), Andis Klučnieks (flauta) un Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti).

Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis par ansambli saka tā: "Brokastis četratā" ir ļoti talantīgu draugu un domubiedru apvienība, kas slavena ar mocartiski vieglu attieksmi pret skaņām un to salikumiem. Var teikt, ka grupas moto ir darīt prieku cilvēkiem tādā veidā, kas iepriecina arī pašus mūziķus. Trausla un izsmalcināta spēle, gaumīga jokošanās – skaņu silueti nevainojami profesionāli un izteiksmīgi kā labi tušas zīmējumi."

Pasākuma apmeklētāji aicināti līdzi ņemt brokastu uzkodas.

Ieeja uz visiem Muzikālo brokastu koncertiem ir bez maksas

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29995584sec.