Lieldienās Siguldā norisināsies Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls

Lieldienu laikā, no 31.marta līdz 2.aprīlim, Siguldā jau trešo gadu notiks vērienīgais Šūpoļu festivāls. Īpaši šim notikumam radītas 100 unikālas un neparastas šūpoles, kas būs izvietotas aptuveni trīs kilometru garā pastaigu maršrutā. Tās darinājuši gan siguldiešu ģimenes un uzņēmumi, gan sabiedrībā zināmas personības, mākslinieki un mūziķi.

Visas festivāla dienas šūpoles būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam – tās, galvenokārt, izvietotas Siguldas centrā, taču atsevišķi vides objekti atradīsies arī citās siguldiešu un viesu iecienītās vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts sestdien, 31.martā, plkst.13.00 ar atraktīvu Zaķu skrējienu, kam starts tiks dots Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Nepilnu kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz kādam no trim finiša punktiem, kas būs arī festivāla šūpoļu galvenie laukumi, skrējiena dalībniekus sagaidīs novada olimpieši. Pasākumā aicināti piedalīties lieli un mazi dalībnieki, jo nelielais skrējiens būs jautrs un ģimenēm draudzīgs – vienīgais noteikums, lai piedalītos skrējienā, ir ērts apģērbs un zaķa ausis. Dalībniekus, kuri no stacijas laukuma dosies uz Svētku laukumu, finišā sagaidīs skeletonisti brāļi Dukuri, uz Maija parku aizcilpojušos zaķus sagaidīs kamaniņu braucēji brāļi Šici, bet Raiņa parkā garauši satiks olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju bobslejistu Jāni Strengu. Sasniedzot finišu, ikviens Zaķu skrējiena censonis varēs kārtīgi izvingroties, lai iesildītos Šūpoļu festivāla baudīšanai kopā ar Siguldas olimpiešiem un uzgrauzt pa sulīgam olimpiskā spēka burkānam!

Savukārt svētdien, 1.aprīlī, no plkst.9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā, kur tiks izvietotas arī vairākas festivāla šūpoles, notiks Lieldienu gadatirgus, kurā varēs iegādāties amatnieku darinājumus un mājražotāju gardumus. No plkst.11.00 gadatirgus apmeklētāji kopā ar folkloras kopu „Senleja” un Danču klubu varēs izdziedāt un izdejot skanīgākās pavasara dziesmas, iet Lieldienu rotaļās un baudīt īstu svētku pantāgu. Pasākuma laikā festivāla „Latvijas Goda aplis” organizatori aicinās iepazīt Siguldas novada uzņēmējus – preču zīmes „Radīts Siguldā” īpašniekus, piedalīties Latvijas kartes likšanas čempionātā „Cik labi Tu pazīsti Latviju?”, kā arī pārbaudīt zināšanas aizraujošā viktorīnā, savukārt īpašā informācijas stendā ikvienam būs iespēja uzaicināt savu ģimeni un draugus kopā svinēt Latvijas simtgadi, nosūtot īpašu pastkarti.

Šūpoļu festivālu īpaši apmeklēt aicinātas ģimenes, jāpiebilst, ka festivālā padomāts arī par šūpolēm cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Citi Lieldienu pasākumi Siguldas novadā

1.aprīlī Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks Lieldienu svinēšana „Nāk nākdama, Liela diena”. Interesenti varēs darboties radošajās darbnīcās, krāsot olas, iet rotaļās un izdejot dančus kopā ar Zēmundes muižas muzikantiem un bērnu vokālo ansambli „Zibsnis”. Ieeja bez maksas.

2.aprīlī no plkst.14.30 līdz 16.00 Turaidas muzejrezervāta Turaidas muižas saimnieciskajā centrā kopā ar Siguldas folkloras kopu „Senleja" Lieldienu tradīcijās notiks jauno šūpoļu atslēgšanas rituāls un šūpošanās, saules daudzināšana, olu krāsošana pēc senajam tradīcijām, olu ripināšana un mainīšanās, olu cīņas, podu sišana, spēles un rotaļas brīvā dabā. Ieejas maksa – no 0,70 līdz 3 eiro.

Jāpiebilst, ka Lieldienu brīvdienās, no 30.marta līdz 2.aprīlīm, ikvienam ziemas aktīvā sporta veida cienītājam ir iespēja izbaudīt vēl pēdējās ziemas sajūtas slēpojot vai snovojot Siguldas pilsētas trasē, kā arī Fischer Slēpošanas centrā, kur joprojām pieejama 1,4 kilometru garā distanču slēpošanas trase.

Siguldas pilsētas trases darba laiks no 30.marta līdz 2.aprīlim būs no plkst.10.00 līdz 16.00, savukārt Fischer Slēpošanas centra distanču slēpošanas trase būs atvērta 30., 31.martā un 2.aprīlī no plkst.10.00 līdz 16.00, bet 1.aprīlī trase būs slēgta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31067014sec.