Iepazīsti aizraujošo Siguldu – tās dabu un apskates objektus

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs apkopojis tūrisma piedāvājumu Siguldā un Siguldas pils kvartālā, aicinot novadniekus, kā arī pilsētas viesus iepazīt Siguldas arhitektūru, dabu, uzņēmējus, kā arī baudīt aizraujošas sporta aktivitātes.

Bukleta "Viena diena Siguldā" piedāvājumā ietilpst trīs piļu ceļš, kas iepazīstinās apmeklētājus ar Siguldas Jauno pili, pils kvartālu un kvartāla amatnieku radošajām darbnīcām, tostarp Dzīvā Sudraba muzeju, tālāk dodoties uz Krimuldas muižu un "Cremon" vīna darītavu, noslēgumā piedāvājot izstaigāt apmeklētāko muzeju Latvijā – Turaidas muzejrezervātu, kur plašajā teritorijā iespējams atrast arhitektūras, mākslas un vēstures pieminekļus. Trīs piļu ceļš piemērots skaistu ainavu un vēsturiskas arhitektūras cienītājiem.

Tāpat bukletā aprakstīti skaistākie dabas un pilsētvides objekti – Paradīzes kalns, Ķeizarskats, Gūtmaņala, Svētku laukums un Spieķu parks, kurā apspēlēts Siguldas tradicionālais suvenīrs – spieķītis.

Vienkopus apkopots arī sportiskā tūrisma piedāvājums, kas ļauj piedzīvot neaizmirstamas emocijas aktīvā tūrisma piekritējiem, apmeklējot Siguldas Sporta centru, bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda", piedzīvojumu parku "Tarzāns", lāzertagu "Poligon-1", Siguldas futbolgolfu, piedzīvojumu parku "Mežakaķis", kā arī "Sigulda Adventures" plašo piedāvājumu, tostarp "Aerodium" vēja tuneli, Siguldas gaisa trošu vagoniņu, "Zērgli".

Bukletā "Iepazīsti Siguldas pils kvartālu" apkopotas kvartāla radošo amatnieku darbnīcas. Agrākajā Livonijas ordeņa pils priekšpils teritorijā izveidojies unikāls radošais kvartāls, kas vienkopus pulcē izcilus amatniekus, kuri šeit ne tikai strādā, bet meistarklasēs savu arodu māca arī pilsētas viesiem. Siguldas pils kvartālā iespējams gan baudīt kultūru un vēstures elpu, gan mieloties ar Siguldas saldējumu un "Kungu Rijas" piedāvājumu un "Turaidas gardumiem".

Šogad Siguldas pils kvartālā durvis vēris Dzīvā sudraba muzejs, kura ekspozīcijas veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers. Apmeklētājiem ir iespēja uzzināt katra mākslas darba rašanās stāstu un iepazīt sudraba dažādās īpašības, dodoties ekskursijā gida pavadībā, kā arī piedalīties sudraba ūdens degustācijā.

Pils kvartālā iespējams apmeklēt tādas darbnīcas kā papīrmākslas darbnīca "Viktora vēstules", "Baltu rotas", "Keramikas darbnīca", "Ādas artelis", "Tekstila darbnīca", "Siguldas spieķu darbnīca", "Aromabreathe", "Sajūtu dimanti", "Mydesignpictures", "Awards&Medal Studio", "Pienalote". Šeit iespējams apmeklēt arī suvenīru tirgotājus, kuri nes preču zīmi "Radīts Siguldā", piemēram, SIA "Sortus" dzērveņu konfekšu asorti, "Kreder factory", "Sigulda on the Plate" un citus.

Savukārt gardus pārsteigumus Siguldas pils kvartālā sniedz restorāns "Kungu Rija", kafejnīca "Siguldas saldējums un "Turaidas gardumi".

Bukleti drukātā veidā pieejami Siguldas novada Tūrisma informācijas centros, kā arī elektroniski www.tourism.sigulda.lv.

Pielikumi:

S!_Turisma_Buklets

S!_Pils_kvartāls

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8327651sec.