Siguldā pie gājēju pārejām uzstāda īpašus atstarojošus elementus gājēju drošībai

Sākoties rudens tūrisma sezonai un palielinoties tūristu plūsmai, Siguldas novada pašvaldība pilsētas centrā pie vairākām gājēju pārejām uzstādījusi atstarojošas figūras, kas automašīnu vadītājiem atgādinās savlaicīgi samazināt braukšanas ātrumu, lai vajadzības gadījumā apstātos un ļautu gājējiem droši šķērsot gājēju pāreju. Savukārt gājējiem atgādinās nēsāt atstarotājus, lai, pasargājot sevi, viņi būtu redzami krēslā un nakts stundās.

Lai arī lielākajā daļā pilsētas centra atļautais braukšanas ātrums jau šobrīd samazināts līdz 30 kilometriem stundā, satiksmes negadījumi uz gājēju pārejām vēl arvien notiek, tomēr to traumatisms krietni samazinājies. Rudens sezonā Siguldas ielās, kā ierasts, parādās liels tūristu skaits. Tāpēc, lai padarītu pārvietošanos pilsētas centrā drošāku visām satiksmes dalībnieku grupām, izlases kārtībā pie vairākām gājēju pārejām izveidotas atstarojošas figūras, kas radītas pēc īpaša Siguldas novada pašvaldības pasūtījuma. Ideja aizgūta no Eiropas Savienības valstīm, kur šādas figūras izvietotas vietās, lai pievērstu autovadītāju uzmanību gājējiem.

Satiksmes drošību uzlabojošās figūras rudens lapu sezonas laikā tiks izvietotas vietās, kur pilsētnieku un pilsētas viesu plūsma ir visintensīvākā, taču pēc tam figūras tiks pārvietotas pie mācībiestāžu gājēju pārejām, lai uzlabotu satiksmes drošību tur. Svarīgi atzīmēt, ka atstarojošo elementu izvietojums mainīsies, lai satiksmes dalībnieki pie to klātbūtnes nepierastu, bet akcijas veidā aktualizētu pārvietošanās drošību.

Atstarojošais dizaina elements patlaban uzstādīts pie šādām gājēju pārejām: Lakstīgalas ielā pie bērnudārza “Ābelīte”, Raiņa un Pils ielas krustojumā pie vides objekta “2020”, Raiņa ielā iepretim pašvaldības Pakalpojumu centram, pretī Jāņa tirgum, kā arī Pils un Leona Paegles ielas krustojumā.

Atstarojošie dizaina elementi ir tikai daļa no kopējiem satiksmes mierināšanas risinājumiem. Lai veicinātu visu satiksmes dalībnieku savstarpējo saskarsmi un uzlabotu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību pilsētā, ir veiktas izmaiņas pilsētas centrā, samazinot braukšanas ātrumu līdz 30 kilometriem stundā. Tāpat ielās, kur nav gājēju celiņu un velojoslu, izvietotas Ceļu satiksmes drošības direkcijas sociālās kampaņas informatīvo plakātu “Tuvāk NĒ!”. Satiksmes mierināšanas risinājumi ieviesti arī Rožu ielā, Pulkveža Brieža un Rīgas ielas krustojumā, Pils ielā, kā arī Parka un Ata Kronvalda ielas krustojumā, kur izveidots paceltais krustojums.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.05486584sec.