Gardēžu festivāla «Ziemas garšu svinēšana» restorānu un šefpavāru piedāvājums

Tuvojoties šī mēneša gardēžu visgaidītākajam notikumam – gastronomiskajam festivālam “Ziemas garšu svinēšana” –, aicinām jau tagad noskaņoties un aplūkot piedāvāto ēdienu klāstu, tādējādi palutinot acis un iesildot garšu kārpiņas sestdienai.

Šogad Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijas apmeklētājus priecēs restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “Kungu Rija”, “Mr. Biskvīts”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns”, kā arī jaunie festivāla dalībnieki “Beef Room”. Gastrogrilbārs “Kokos” un tā šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo pārsteigs festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes uguns”.

Restorāns “Ferma” un tā šefpavārs Māris Astičs apmeklētājiem piedāvās pikantu jūras velšu zupu un uzkodas, Dambrieža burgeru, pasniedzot to ar gurķu remulādi, marinētiem sīpoliem un sinepju mērci. Vēl šī restorāna piedāvājumā būs jēra ļuļa kebabs (veģetārajā versijā – grilēts siers) kartupeļu maizē, pasniegts ar gurķu/ķiploku mērci, avenēs marinētiem sīpoliem, grauzdētiem sīpoliem un ķimeņu iesala čipsiem. Neizpaliks arī saldo ēdienu piedāvājums – ābolu drumstalu kūka ar vaniļas espumu un meža ogām, kā arī karstais ruma-šokolādes dzēriens ar putukrējumu.

Restorāns “Beef Room” un šefpavārs Vadims Jevsejevs piedāvās meža sēņu krēmzupu ar grauzdētiem sīpoliem, “Smorebrod’’ ar liellopa rostbifu, ķimeņu krēmu un ceptas paprikas salātiem, kā arī liellopa burgeru ar baraviku ajoli un kartupeļu kraukšķiem. Gardēži varēs nobaudīt arī rauga mīklas “Trdlo” ar kanēli un vārītu krēmu.

Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne pasākuma apmeklētājiem sniegs iespēju nogaršot medījuma gaļas gulašzupu, grilētu Atlantijas makreli, kas tiks pasniegta ar dārzeņiem, kā arī īpaši gatavotu plūkātu pīles gaļu. Garšu kārpiņas varēs palutināt arī ar dzērieniem – Mālpils muižas silto dzērienu (āboli, cidonija, dzērvenes, ingvers) un “Muižas baronu”.

Restorāns “Entrersol” un tā šefpavārs Raimonds Zommers aicinās nobaudīt sātīgo ziemas zupu ar gaļu, liellopa gaļas ziemas burgeru un burrito ar brieža gaļu un sieru. Ēdienkartē pievienoti arī kartupeļi mundierī, kāposti un izmeklētas mājās gatavotas desiņas un dažādi ziemas sakņu čipsi ar trifelēm. Saldummīļi varēs jūsmot par Creme brulee, kas tiks karamelizēts uz vietas. Lai gardo ēdienu varētu baudīt uz visiem 100 procentiem, restorāns piedāvās īpašus ziemas dzērienus – karsto smiltsērkšķu vai ogu dzērienu, kā arī karsto šokolādes dzērienu, ko būs iespējams papildināt ar alkoholiskajiem dzērieniem.

Bīriņu pils restorāns un šefpavārs Jānis Sirmais apmeklētājiem sniegs iespēju nogaršot daudzveidīgus ēdienus, tiem pievienojot šī pasākuma īpašo sastāvdaļu – Allažu ķimeli –, par godu unikālā produkta 200. gadskārtai. Piedāvājumā būs jēra gulašzupa ar ķimenēm, pikantais viltotais zaķis hačapuri maizē, saldāku produktu cienītāji varēs izmēģināt biezās vafeles ar karameli un putukrējumu vai ar Allažu ķimeļa karameli, kā arī ķimeņu karameles un piparkūkas ar ķimenēm.

“Hotel “Sigulda” restorāns” un tā šefpavārs Aigars Šāvējs piedāvās jēra gaļas gulaša zupu, cāļa kroketes ar vītinātu šķiņķi, ceptu dārzeņu miksli, Čedaras siera mērci, kā arī grilētas jaunlopa gaļas desiņas. Būs iespēja nobaudīt arī lielo pupu sautējumu, sarkano sīpolu marmelādi un pikanto ķirbju kēksu ar vārīto vaniļas mērci. Tam visam pa virsu – stiprais smiltsērkšķu dzēriens.

Restorāns “Kungu Rija” un šefpavārs Aivis Balodis meistaros brieža gaļas zupu, lēni gatavotas BBQ ribas ar zilajiem un baltajiem kāpostiem ķimeņu marinādē, pikantos tīģergarneļu iesmiņus. Baudpilnākai ēdienreizei piedāvāti arī dzērieni – karstais svaigās ābolu sulas-ingvera dzēriens ar medu, karstā šokolāde ar putukrējumu, būs arī deserts un daži mazie nieciņi.

“Mr. Biskvīts” un Edīte Kalniņa sniegs iespēju mieloties ar latgaļu kļockām, “Biskvīta “Ķeizarpankūkām””, kā arī grilētu kamambēra sieru ar sīpolu-ķimeņu marmelādi un “Bazāra” ķimeņu skābmaizi. Varēs nogaršot arī uz grila ceptu lauku torti, kas tiks gatavota pasākuma laikā, un ķimeņu-piena tēju.

Gastrogrilbārs “Kokos” rādīs īstu performanci – atklātas uguns instalāciju “Dantes uguns”, kurā šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Jānis Siliņš apmeklētāju acu priekšā, dzīvas uguns viducī gatavos medījumu un putnu gaļu, kāpostus, sīpolus, kartupeļus un citus Latvijā augušus dārzeņus. Iespējams, garšu meistari, ar lāpstām un dakšām uzturot dzīvu uguns liesmu, pagatavos līdz pat 100 kilogramiem ēdiena.

Papildus restorānu piedāvājumam novada garšu varēs izbaudīt arī no ražotājiem:

    • “Dabas laboratorijas”, kas ļaus uzņemt nepieciešamo vitamīnu daudzumu ar īpaši gatavotiem dzērieniem;

    • “Zilver” un “Cremon”, kas piedāvās jau iecienītos ražotāju vīnus;

    • “Bliss Gelato”, kas aicinās izmēģināt itāļu virtuves gardumu – gelato –, kas tiks pasniegts, izmantojot īpašo festivāla sastāvdaļu – ķimenes, un taukvielu gelato sportistiem ar japāņu matčas tējas garšu;

    • “Sortus”, kas sniegs iespēju novērtēt dažādus ogu produktus;

    • “Smart Coffee Serviss”, kas sagurušajiem piedāvās kafiju.

Ieeja Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā būs bez maksas. Ēdienu cenas līdz 10 eiro, norēķini būs iespējami gan skaidrā naudā, gan ar norēķinu karti.

“Ziemas garšu svinēšana” ir gardēžu festivāls, kas Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā notiks jau piekto reizi un aicina apmeklētājus ļauties gastronomiskam piedzīvojumam, izbaudot Rīgas–Gaujas reģiona labāko restorānu uz dzīvas uguns gatavotās maltītes. Ēdiena gatavošanā tiek izmantotas vietējā reģiona sezonai raksturīgas sastāvdaļas. Festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļaus savās receptēs, būs ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200. gadskārtai.

Šogad festivāla viesus priecēs jaudīgās bungu un dūdu grupas “Auļi”, Katrīnas Dimantas un draugu muzikālā apvienība, ledus mākslinieki, kā arī dīdžejs Edgars Bercis. Galvenā dienas gardēža un stāstnieka lomā iejutīsies TV un radio ētera personība Valters Krauze.

Pasākumā kopā ar Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” dalībniekiem būs iespēja izgatavot ierakumu sveces, kas sadarbībā ar biedrību “Tavi draugi” tiks nogādātas uz Ukrainu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.58299303sec.