Sigulda atzīta par trešo labāko tūrisma galamērķi Eiropas mazpilsētu vidū

Sigulda atzīta par trešo labāko tūrisma galamērķi mazpilsētu vidū Eiropā. Labākās pilsētas noteiktas pēc aptaujas "Europe’s Best Big-Time Small Destinations" rezultātiem, ko organizēja Hotel.info un GlobalGrassfopper. Kopumā balsojumā, kas notika no 4. līdz 14. februārim, piedalījās vairāk nekā 46.000 dalībnieku. Aptaujas dalībnieki sev tīkamāko mazpilsētu varēja izvēlēties no 52 mazpilsētām visā Eiropā. 

Rībe Dānijā

Pirmo vietu balsojumā ieņem Dānijas mazpilsēta Rībe, kas ir valsts vecākā mazpilsēta un zināma ar bruģētām ieliņām un koka mājelēm. Savukārt otrajā vietā ierindota gleznainā Obiduša Portugālē.

Sigulda ar sportiskajām aktivitātēm un Gaujas senleju izcīnījusi trešo vietu galvenajā balsojumā. Balsojuma organizētāji raksta: "No dabasskatiem visskaistākā noteikti ir ainava uz Gaujas senleju no vagoniņa. Vasaras sezonā Siguldā darbojas piedzīvojumu parks "Tarzāns", kur sev piemērotu aktivitāti atradīs ikviens. Iecienītākā atrakcija ir trošu šķēršļu parks, kur augstums virs zemes vietām sasniedz 20 metrus. Bet ziemā Sigulda pārvēršas par vienu no Latvijas lielākajiem ziemas sporta centriem."

Top 10 mazpilsētu sarakstā Sigulda ir pārspējusi Mostaru Bosnijā un Hercogovinā, Ohridu Maķedonijā, Bledu Slovēnijā, Pozitāno Itālijā, Ericeiru Portugālē, Rondu Spānijā un pat Hallštati Austrijā.





 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.46691298sec.