Šajā nedēļas nogalē notiks 23. Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

No 2015. gada 31. jūlija līdz 2. augustam Siguldā notiks XXIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros, kā ierasts, būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus. ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē, tiks piemērota 10% atlaide, kā arī pieejamas biļetes par īpašu cenu C1 sektorā uz operu "Zelta zirgs" un Galā koncertu "Ielūdz Klementīne Margeine un Marsello Alvaress". Tāpat 15% atlaide pieejama visiem LMT klientiem.

XXIII Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku programma

Piektdiena, 31. jūlijs

Plkst.19.00 Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks lielkoncerts "Mēs no Latvijas". Tajā uzstāsies latviešu solisti Kalvis Kalniņš, Dināra Rudāne, Andžella Goba, Liene Kinča, Krišjānis Norvelis, Romans Poļisadovs, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis un citi. Piedalīsies festivāla orķestris, pareizticīgo vīru koris "Logos" un festivāla koris. Biļetes cena – no 20 līdz 30 eiro.

Sestdiena, 1. augusts

Plkst.15.00 Jaunās pils dārzā notiks koncerts "Jaunie talanti". Koncertā piedalīsies Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas studente Laura Lolita Peresivana, jaunā un talantīgā vijolniece Ticiana Geitus, tenors Mihails Čulpanovs, Zābera vokālā konkursa Grand Prix ieguvējs Valts Urtāns un arī vairāku starptautisku konkursu laureāts Reinis Sprūde (mežrags). Biļetes cena – 3 eiro.

No plkst.19.30 līdz 20.30 sievišķīgā un siltā balss tembra īpašnieces Elzas Nathas un draugu koncerts – tautas mūzika džeza aranžējumā. Savukārt pēc operas "Zelta zirgs" no plkst.24.00 līdz 1.00 ikviens aicināts baudīt "Klasikas un vīna nakti" pils terasē un klausīties pasaules klasikas pērles vinila platēs. Ieeja – bez maksas.

Plkst.21.00 Arvīda Žilinska operas "Zelta zirgs" brīvdabas oriģināliestudējums Gunta Gailīša režijā, diriģents – Atvars Lakstīgala. Galvenajās lomās: Antiņš – Jānis Kurševs, Saulcerīte – Jolanta Strikaite, Baltais tēvs – Jānis Apeinis, Melnais Princis – Andris Ludvigs, citās lomās – Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Kristīne Gailīte, Irma Pavasare, Aira Rūrāne, Krišjānis Norvelis, Liene Lasmane u.c. Dekorācijas un tērpi – Krista un Reinis Dzudzilo. Biļetes cena – 20 līdz 40 eiro. Siguldas ID kartes īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē ir pieejamas biļetes C1 sektorā, kuru cena ir 18 eiro. Biļešu skaits ir ierobežots.

Pēc Siguldas XXIII Starptautisko Opermūzikas svētku izrādes – operas "Zelta zirgs" – naktī no sestdienas, 1.augusta, uz svētdienu, 2.augustu, plkst.1.00 tiks norīkots papildu dīzeļvilciens Sigulda – Rīga.

Svētdiena, 2. augusts

Plkst.15.00 koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Melodiskās Emīla Dārziņa solodziesmas izdziedās Miervaldis Jenčs un Antra Bigača. Pavadījums – Gints Bērziņš. Ieeja – bez maksas.

No plkst.16.45 līdz 17.45 uz muzikālu baudījumu aicinās Daumants Kalniņš un draugi koncertprogrammā "Vasaras muzikālās improvizācijas". Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.00 Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku greznais Galā koncerts "Ielūdz Klementīne Margēna un Marsello Alvaress". Koncertā piedalīsies pasaulē vispieprasītākais tenors no Argentīnas Marsello Alvaress un franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margēna, kura pagājušā gada Siguldas Opermūzikas svētkos iejutās Karmenas lomā. Biļetes cena – no 25 līdz 60 eiro. Siguldas ID kartes īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē ir pieejamas biļetes C1 sektorā, kuru cena ir 18 eiro. Biļešu skaits ir ierobežots.

Pēc Galā koncerta no plkst.20.30 līdz 21.30 "Melodijas un stāsti" ģitāras virtuoza Kaspara Zemīša izpildījumā. Ieeja – bez maksas.

Svētku norises laikā ikviens apmeklētājs varēs klātienē vērot kā top īsta glezna - mākslinieces Agitas Zālītes dzīvajā performancē "Mākslas impulsi Stikla kalnā".

Koši un spilgti Jaunās pils dārza un terases radošo gaisotni piepildīs mākslinieces Dinas Dubiņas darbu personālizstāde "PārVērtības", kā arī Brēmenes mākslinieces Haides Marijas Foigtas un Siguldas mākslinieces Zinaīdas Ceskes radošo darbu izstāde.

Par to, lai apmeklētāju labsajūta nezustu ne mirkli, rūpēsies svētku kafejnīcas un restorāni - romantiskais "Mr.Biskvīts", elegantais "Cafe 2Locals", radošā "Fazenda" un vienmēr profesionālais viesnīcas "Sigulda" restorāns "Kropotkins".

Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētkiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Siguldas ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļetes Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē iepriekšpārdošanā, tiks piemērota 10% atlaide. Tāpat 15% atlaide pieejama visiem LMT klientiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36715698sec.