Jauniešu kamerorķestris aicina atklāt tautas mūzikas tradīcijas

Siguldas Jauniešu kamerorķestris aicina uz koncertiem, kuros varēs iepazīt daļu no latviešu un norvēģu tautas mūzikas plašā klāsta, sākot no 19.gadsimta komponistu apdarēm līdz pat mūsdienīgiem aranžējumiem korim un orķestrim. Koncerti notiks ceturtdien, 2015. gada 8. oktobrī, plkst.19.00 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un piektdien, 9. oktobrī, plkst.19.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis".

Kopā tiks jaunatklāta gan latviešu a cappella dziedājuma burvība, gan norvēģu Hardangeras vijoles iedvesmotās Edvarda Grīga kompozīcijas stīgu orķestrim, gan mūsdienīgas abu tautu dziesmu apdares korim un orķestrim. Koncertā piedalīsies arī Nestunas stīgu orķestris (Norvēģija), Siguldas Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" koris, Cēsu 1.pamatskolas meiteņu koris "Con Anima" un Cēsu Valsts ģimnāzijas meiteņu koris "Volante". Diriģenti – Ilga Šķendere, Solveiga Vītoliņa, Sāra Vanga (Sarah Wang) un Pēteris Plūme.

"Latvija – Norvēģija. Atklāj tautas mūzikas tradīcijas" ir EEZ (Eiropas Ekonomikas zonas) programmas "Kultūras un dabas mantojuma saglabāšanas un atjaunināšana" neliela apjoma grantu shēmas "Kultūras apmaiņa" projekts, kurā apgūtie līdzekļi ir ilgtermiņa ieguldījums Siguldas novada jauniešu izglītībā, novada kultūrvidē un pienesums Latvijas mūzikas dzīvē. Radītās mākslinieciskās vērtības – tautasdziesmu apdares – padara tautas mūziku pieejamu un saprotamu jauniešu auditorijai, atdzīvina jau piemirstās vērtības, aktualizējot Krišjāņa Barona, Emiļa Melngaiļa un Andreja Jurjāna folkloristu darbu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50108314sec.