Dukurs un Ekmanis jaunajā Siguldas sporta kompleksā iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

Ceturtdien, 2015. gada 15. oktobrī Siguldas sporta kompleksa pamatos svinīgi tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, Siguldas 800gades laikā izdotu viena lata monētu, kā arī Siguldas novada pašvaldības informatīvo izdevumu, sākot ilgi gaidītās ēkas būvniecību. Kompleksu treniņiem izmantos pašreizējie kamaniņu sportisti, bobslejisti un skeletonisiti, kā arī jaunie olimpieši – Siguldas pilsētas vidusskolas sporta klases audzēkņi un visi sportiskie novada iedzīvotāji.

Kapsulas iemūrēšanā piedalījās Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs, bobsleja leģenda, 1984.gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Zintis Ekmanis, kā arī projektētāja un būvdarbu veicēja pilnsabiedrības "S.J.U.C." pārstāvji – Māris Ozoliņš un Andris Reinholds.

Vērienīgās sporta būves izmaksas ir vairāk nekā 8 miljoni eiro, no kuriem turpat 3 miljonus eiro lielu atbalstu būves tapšanā sniedz Izglītības un zinātnes ministrija. Siguldas sporta kompleksa pirmajā stāvā plānots izvietot sporta zāli un baseinu ar atpūtas zonu, bet ēkas otrajā stāvā atradīsies vieglatlētikas sektors, smagatlētikas zāle un fitnesa zona. Ēkai būs savienojums – slēgta pāreja – ar blakus esošo Siguldas pilsētas vidusskolu, kurā jau otro gadu mācības uzsāk jaunie olimpieši – sporta klases skolēni, kā arī funkcionāls savienojums ar vieglatlētikas stadionu. Būvniecības sagatavošanas darbi Siguldā, Ata Kronvalda ielā 7 sākās jau septembrī, lai oktobrī uzsāktu Siguldas sporta kompleksa būvniecību.

"Sporta komplekss ar plašo piedāvājumu aktīva dzīvesveida cienītājiem ir sengaidīts Siguldas novada iedzīvotāju sapnis. Ceļš līdz būvniecības uzsākšanai ir bijis vairākus gadus garš, sarežģīts un izaicinājumiem piepildīts, tādēļ esmu gandarīts, ka ir uzsākta kompleksa būvniecība, kas ļauj cerēt, ka nākamajā gadā maziem un lieliem siguldiešiem, kā arī mūsu olimpiešiem un citiem sportistiem būs pieejams baseins un kvalitatīvas sporta zāles. Ir tikai godīgi, ka valsts kopā ar pašvaldību rada šo Siguldā iztrūkstošo sporta infrastruktūru, kas siguldiešu 10 jau izcīnītajām olimpiskajām medaļām Latvijai ziemas sporta veidos piepulcēs jaunas godalgas. Uzbūvētais sporta komplekss palielinās ieņēmumus Latvijas valsts budžetā no sporta tūrisma, kas jau šobrīd, pateicoties Bobsleja un kamaniņu trases aktīvam darbam, ir vairāk nekā miljons eiro," svinīgā notikuma laikā teica Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

"Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda" un Siguldas novada infrastruktūra ar naktsmītnēm, ēdināšanas uzņēmumiem un citiem pakalpojumu sniedzējiem līdz šim ir nodrošinājušas, ka Latvija ir atpazīstama un pieprasīta pasaules skeletonistu, bobsleja un kamaniņu braucēju aprindās. Tomēr, lai saglabātu konkurētspēju, ir ļoti svarīgi turpināt piesaistīt investīcijas , izveidojot profesionālajiem sportistiem iztrūkstošo infrastruktūru, – kvalitatīvu sporta kompleksu ar slēgtu skrejceliņu, smagatlētikas zāli, sporta zāli un peldbaseinu", stāsta Bobsleja un kamaniņu trases direktors, skeletona treneris Dainis Dukurs norādot, ka jau šobrīd Bobsleja un kamaniņu trase – viena no pasaules 17 trasēm, ir pieprasīta un novērtēta renes sporta veidu sportistu vidū, bet jaunais sporta komplekss dos vēl papildu vērtību Siguldai kā treniņu un sacensību vietai.

"Ziemas sporta veidos nereti visu izšķir sekunžu simtdaļas vai pat tūkstošdaļas. Siguldas sporta komplekss ar savu piedāvājumu būs tas, kas ļaus mūsu sportistiem uzlabot sniegumu šajās netveramajās laika vienībās," atzina bobsleja leģenda, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Siguldas novada pašvaldība līdz 25.oktobrim ir izsludinājusi balsošanu par jaunā sporta kompleksa nosaukumu – balsošanas pirmajā kārtā pašvaldība saņēma 52 ierosinājumus par sporta kompleksa iespējamo nosaukumu un šobrīd visi ierosinājumi nodoti balsošanai sabiedrībai.

No 15. oktobra Siguldas novada pašvaldības interneta vietnes apmeklētāji var sekot līdzi Siguldas sporta kompleksa būvniecībai – pašvaldība ir uzstādījusi tīmekļa kameru, kurā ikviens var vērot, kā top vērienīgā būve. Sporta komplekss kalpos kā sporta bāze Latvijas sportistiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē, izcīnot olimpiskās medaļas un godalgotas vietas pasaules līmeņa sacensībās, kā arī būs vieta bērnu un jauniešu sporta attīstībai, novada iedzīvotāju dzīves kvalitātes nodrošināšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53087401sec.