Lieldienās Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti uz dažādiem svētku pasākumiem

Lieldienās Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt Lieldienu dievkalpojumus, tradicionālos pasākumus ar amatnieku tirdziņu, šūpošanos un folkloru kopu piedalīšanos, kā arī visā Latvijā unikālu un nebijušu pasākumu – šūpoļu festivālu, kurā būs aplūkojami vairāk nekā 20 interaktīvi un krāšņi festivāla vides objekti – šūpoles.

No 2016. gada 26. līdz 28.martam Siguldā notiks pirmais šūpoļu festivāls "Latvija šūpojas Siguldā". Sestdien, 26.martā, plkst.13.00 pie Siguldas dzelzceļa stacijas vairāk nekā 20 novada Lieldienu zaķi atklās pirmo šūpoļu festivālu. Starp vairāk nekā 20 interaktīvajiem un krāšņajiem festivāla vides objektiem būs grupas "Dzelzs vilks", scenogrāfa un tēlnieka Rūdolfa Baltiņa un jaunās mākslinieces Kristīnes Niedrājas, ziņu portāla TVNET, novada uzņēmēju, bērnu, šūpoļu meistara Mārtiņa Rupmeja un "Master Wood" radītas šūpoles un vides objekti. Festivāla objekti tiks izvietoti 1,5 kilometru garā ceļa posmā no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz Svētku laukumam un tie būs brīvi pieejami ikvienam interesentam triju dienu garumā jebkurā diennakts laikā. Īpaši uz festivālu tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Lai apskatītu šūpoles, ikviens interesents Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā varēs saņemt īpašo šūpoļu ceļa karti un piedalīties jautrā spēlē. Karti varēs lejuplādēt arī interneta vietnē www.sigulda.lv.

Pirmajās Lieldienās, 27.martā, plkst.9.00 Siguldas Svētku laukumā notiks tradicionālais amatnieku gadatirgus un uzstāsies novada amatiermākslas kolektīvi.Uz Lielās dienas svinēšanu siguldiešus un pilsētas viesus aicinās Siguldas novada Kultūras centra folkloras kopa "Senleja" un Allažu pagasta Tautas nama bērnu un jauniešu folkloras kopa "Tiptaiņi", saulei uzgavilēs postfolkloras mūzikas grupa "Daba San".

Pirmajās Lieldienās svētkus svinēt aicina arī Jūdažu Sabiedriskajā centrā. Plkst.15.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrības "Sprīdīša skolu" tiks organizētas "Lieldienas Jūdažos" – pasākums, kurā apmeklētāji varēs izbaudīt Lieldienu rituālus un spēles kopā ar etnohoreogrāfu Ernestu Spīču un tautas muzikantiem. Radošajās darbnīcās varēs krāsot olas, apskatīt Sējas novada zemnieku saimniecības "Priežukalni" mājputnu izstādi, gatavot putnus no linu auklām, kā arī iesaistīties interaktīvā leļļu teātrī. Pasākumā piedalīsies arī Siguldas senioru deju kolektīvs "Sidrabdancis".

Otrajās Lieldienās, 28.martā, plkst.14.30 Turaidas muzejrezervātā notiks gadskārtu ieražu svētki "Atnāca Lieldiena". Siguldas folkloras kopa "Senleja" pasākuma dalībniekus aicinās izdzīvot Lieldienu tradīcijas – šūpoties lielajās muižas šūpolēs, krāsot un ripināt olas, mainīties ar olām, dziedāt pavasara dziesmas, sist podus un iet tradicionālajās rotaļās. Svētku dalībnieki aicināti ņemt līdzi pūpolu, plaucētu bērzu zariņus, košus dzīparus šūpoļu rotāšanai un krāsotas olas, ar kurām mainīties, spēlēties un dāvināt citiem svētku priekam. Notiks arī skaistāko krāsoto olu dižošanās, kur varēs viens otram pastāstīt par olu krāsošanas noslēpumiem.

Lieldienu brīvdienās Turaidas muzejrezervāts atvērts būs katru dienu no 10.00 līdz 17.00. Apmeklētājiem atvērtas būs ne tikai brīvdabas un Turaidas pils ekspozīcijas, bet arī Turaidas baznīca, kurā skatāms 18.gadsimta baznīcas interjers un ekspozīcija "Turaidas baznīcas un draudzes vēsture". Lieldienu laikā ģimenēm un arī individuālajiem apmeklētājiem tiks piedāvāts spēlēt Lieldienu orientēšanās spēli, kuru izspēlējot varēs iegūt vērtīgas balvas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49503613sec.