Visi ir aicināti pieredzēt Latvijas lielāko skolu orientēšanās pasākumu

2016. gada 20.aprīlī no 11:00 līdz 17:00 Siguldā, "Tautas pļavā" notiks visu laiku lielākās skolēnu orientēšanās sacensības Latvijā – Latvijas skolu orientēšanās kauss. Šobrīd sacensībām pieteikušās jau 90 komandas un kopējais dalībnieku skaits sasniedzis 750.

Latvijas Orientēšanās federācija, Siguldas novada pašvaldība un orientēšanās klubs "A2" pirmo reizi rīko valsts mēroga skolu orientēšanās pasākumu, kura mērķis ir ar orientēšanos veicināt veselīga brīvā laika pavadīšanu jauniešu vidū.

Latvijas skolu orientēšanās kauss notiks Siguldas pilsētā un parkos. Sigulda gatavojas kļūt par Pasaules orientēšanās galvaspilsētu, jo 2018.gadā uzņems Pasaules orientēšanās čempionātu.

Skolu sacensības notiks trīs kārtās: "Limpo" kvalifikācijas skrējiens būs izšķirošais skolu kopvērtējuma noteikšanā, jo tajā skaitīs labāko skolas pārstāvju priekšsacīkstēs uzrādītos rezultātus. "SILVA" pusfināla skrējienam kvalificēsies 12 labākie katras vecuma grupas pārstāvji. "Rāmkalni" fināla skrējienā iekļūs katras grupas seši ātrākie, kuri sacentīsies par uzvaru individuālajā vērtējumā.  Pusfinālā un finālā orientēšanās distance būs jāveic ar kopējo startu, tādējādi sagādājot aizraujošus brīžus ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī savas skolas pārstāvju atbalstītājiem.

Labākajai skolai galvenā balva – orientēšanās komplekts (Skolas orientēšanās karte, SPORTident elektroniskās atzīmēšanās komplekts un sponsoru balvas). Otrās un trešās vietas ieguvēji skolu ieskaitē saņems orientēšanās sporta inventāru no firmas "SILVA" un sponsoru balvas. Katras vecuma grupas 1. – 3. vietu ieguvējus individuālajā konkurencē apbalvos ar medaļām un sponsoru balvām.

Papildus skolu orientēšanās sacensībām, līdzjutējiem un interesentiem būs iespēja piedalīties foto orientēšanās sacensībās "Stikla skrējiens Siguldā", ko rīko PSIA "Jumis" un AS"Latvijas Zaļais punkts" sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju, "Rimi Latvia" un "Cido". Interesanti, ka šajās sacensībās, kas ir pieejamas visiem, dalības maksa ir viena stikla pudele vai burciņa, kas pie reģistrācijas sacensību dienā jāiemet "Runājošajā stikla konteinerī", bet komanda, kas atnesīs lielāko dalības maksu – visvairāk stikla pudeļu un burku, saņems īpašu specbalvu – veikala "Rimi" sarūpētu dāvanu grozu 50 eiro vērtībā. "Stikla skrējienam Siguldā" iespējams pieteikties līdz 18.maijam internetā.

Vairāk informācijas par pasākumu atrodama mājaslapā.

Orientēšanās ir lielākais tautas sporta veids Latvijā, kas piedāvā dalībniekiem unikālu iespēju kustību dabā apvienot ar intelektuālu izaicinājumu, izmantojot karti un kompasu, pašam atrast savu ātrāko ceļu no starta līdz finišam, apmeklējot kontrolpunktus. Latvijas Orientēšanās federācija pārvalda orientēšanās dzīvi Latvijā un gatavojas lielākajam notikuma tās pastāvēšanas vēsturē - 2018.gadā Siguldā un Rīgā uzņemt Pasaules orientēšanās čempionātu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48816705sec.