Siguldas pils kompleksa izstāžu galerijā skatāma dizainera Mārča Ziemiņa izstāde

No 15.jūlija līdz 14.augustam Siguldas pils kompleksa izstāžu galerijā skatāma dizainera Mārča Ziemiņa personālizstāde "Cietā uguns, šķidrais akmens, karstais gars".

Šī ir Mārča Ziemiņa pirmā personālizstāde, kurā apskatāms dizaina objekts "Mazākā pirts pasaulē", kas sākotnēji tapis kā autora diplomdarbs. Tas iemieso pirts tradīcijas esenci, tik kompaktu un pilnīgu vienlaikus, lai ar to varētu iepazīstināt plašāku auditoriju arī ārzemēs.

Lai arī pirts tradīcija nav absolūti unikāla Latvijai, tomēr tā ir neatraujama no izpratnes par latviskumu, kultūrvēstures un folkloras mantojuma. "Mazākā pirts pasaulē" vienlaikus simbolizē šī fenomena trauslumu. Gandrīz katrs Latvijas iedzīvotājs ir gājis pirtī, bet, vai ticis izmantots šī rituāla pilnais potenciāls?

Mārcis Ziemiņš (1985) ir teju vai neparasta parādība Latvijas dizaina ainā. Absolvējis prestižo Eindhovenas Dizaina akadēmiju Nīderlandē, daudzpusīgais autors atgriezies Latvijā, lai strādātu pie saviem personīgajiem projektiem un ikdienā nodarbojas ar scenogrāfijas, dekorāciju un dizaina priekšmetu radīšanu pasākumiem. Spēja būt atšķirīgam, nesekot vispārējām dizaina tendencēm, bet gan paša interesēm, ir tā, kas ļāvusi Mārča Ziemiņa vārdam ne tikai izskanēt pasaules atzītākajos dizaina medijos, bet arī saglabāt neparasti lielu radošo brīvību.

Mārča Ziemiņa personālizstādes atklāšana notiks šodien, 14.jūlijā, plkst.16.00. Izstādes būs apskatāma Siguldas pils kompleksa izstāžu galerijā no 15.jūlija līdz 14.augustam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50872302sec.