Izvēlēti kulinārijas šova Samsung Galaxy Dream Chef dalībnieki

Demonstrējot pavārmākslas praktiskās iemaņas un teorētiskās zināšanas, aizvadītajās brīvdienās vairāki desmiti jauniešu sacentās par iekļūšanu pirmajā Baltijas kulinārijas šovā "Samsung Galaxy Dream Chef". To, ka cīņa par dalību šovā bija sīva, apliecina tas, ka uz vienu vietu Latvijas atlasē pretendēja vairāk nekā 20 jaunieši. Par finālistiem izvēlēti Arnita Verza, Betija Luīze Kalēja, Dāniels Šatalovs un Monta Meiere, kurus vieno mīlestība pret pavārmākslu jau kopš agras bērnības un mērķi atvērt savu restorānu tepat Latvijā.

Viens no žūrijas pārstāvjiem, šova mentors un kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns atzīst, ka dalībnieki un viņu zināšanas pilnībā mainīja sākotnējo skepsi. "Zinu maz jauno talantu, tāpēc biju ļoti pārsteigts par viņu jau līdz šim iegūtajām zināšanām un sagatavotību," atzīst Artūrs un ir pārliecināts, ka jaunajā paaudzē noteikti ir nākotne. "Lieku lielas cerības uz visiem dalībniekiem, kuri ir tikuši finālā. Katram no viņiem ir savas stiprās un vājās puses, bet visos redzu degsmi un vēlmi sevi pierādīt Samsung Galaxy Dream Chef šovā," saka šefpavārs.

Atlasē jaunieši pārsteidza ar savām prasmēm tieši saldo ēdienu gatavošanā – kūku kā savu firmas ēdienu prezentēja un žūrijai degustācijai nodeva puse no atlasei uzaicinātajiem dalībniekiem, arī 27 gadus vecā Arnita Verza. Viņu šovam pieteica vecākā māsa, pieteikuma vēstulē rakstot, ka Arnita "patiešām ir aizrāvusies ar ēdiena radīšanu". To, ka ainavu arhitektūras studente ir spēcīga pavārmākslā apliecināja ne tikai viņas pašas pagatavotā kūka, bet arī profesionalitāte pēc tam, kad šefpavārs Artūrs Taškāns atlasē meiteni izaicināja pagatavot steiku.

Starp jauniešiem, kas Samsung Galaxy Dream Chef šovā pārstāves Latviju, ir arī sešpadsmitgadīgā Betija Luīze Kalēja, kura gatavošanu par savu sirdslietu sauc jau kopš 9 gadu vecuma. Meitene kulinārijas prasmes ataino savā Youtube kanālā, bet viņas nākotnes mērķis ir atvērt savu restorānu un izdot pavārgrāmatu. Betija kā savu firmas ēdienu žūrijai prezentēja savā vārdā nosauktu burkānkūku, kuru pirms pasniegšanas ar īpašu rūpību uz šķīvja arī noformēja.

Arī Dānielam Šatālovam ir 16 gadu un saviem vecākajiem brāļiem un māsām pusis gatavo jau kopš 8 gadu vecuma. Kulinārijā viņu iedvesmojis Mārtiņš Rītiņš, kura raidījumus skatoties Dāniels ir centies atveidot redzēto un arī improvizējis. Firmas ēdiena pagatavošana bija katra dalībnieka mājasdarbs. Dāniela vēlme piedalīties šovā bija tik liela, ka viņš ne tikai apņēmības pilns mēroja ceļu uz atlasi tieši no festivāla, bet arī tajā uz ugunskura pagatavoja arbūzā tvaicēto vistu kopā ar medū glazētiem burkāniem un kāpostiem, pasniegtu ar pikanto melleņu mērci.

Jurisprudences studentei ar ēdināšanas pakalpojumu speciālista diplomu kabatā Montai Meierei ēstgatavošana ir kaislība jau kopš 7 gadu vecuma, tieši šajā vecumā viņa jau zināja, ka vēlas atvērt savu restorānu. Tas, ka Montas vecmāmiņa un vecvecmāmiņa ir bijušas pavāres, iedvesmojis arī meiteni pievērsties pavārmākslai. "Ēdiens manās acīs nav tikai degviela, lai dzīvotu, bet arī skaista daļa no dzīves," saka 24 gadus vecā Monta, kura arī pielikusi roku, lai māsas kāzu svinībās netrūktu saldu pārsteigumu.

Nākamie soļi finālistiem ir praktiski treniņi kopā ar Artūru Taškānu, lai jau jūlija vidū jaunieši būtu gatavi pierādīt savas prasmes Samsung Galaxy Dream Chef šova filmēšanā un dažādos aizraujošos uzdevumos sacenstos ar jaunajiem pavārmākslas talantiem no Lietuvas un Igaunijas.

Par Samsung Galaxy Dream Chef

Samsung veidotā kulinārijas šova uzdevums ir atbalstīt jauno talantu izaugsmi, kā arī motivēt viņus sasniegt savus mērķus pavārmākslā. Iespēja cīnīties par Latvijas un Baltijas jaunā sapņu šefpavāra titulu, vērtīgu naudas balvu un prakses iespējām restorānā tiks sniegta 12 jauniešiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Katras valsts dalībniekus šovā apmācīs mentori - Igaunijā tas ir Āzijas garšu restorāna "Konteiner" īpašnieks, pavārgrāmatu autors Āro Lode. Latvijā jauniešu sniegumu vērtēs kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns, savukārt Lietuvā šo uzdevumu pildīs Linas Ginaitis, restorāna "Briusly" eksperts.

Platformā skaties.lv šovs būs skatāms septembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zaļā sala ragas mazā grupā Jēkaba Ceļojumi
Kaboverde jeb Zaļā Raga salas atrodas aptuveni 800 km uz rietumiem no Āfrikas kontinenta un vidusceļā starp Portugāli un Brazīliju! Apceļo šo unikālo | Skatīt vairāk
Latvija 1858 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2017 - 26.09.2017 Autobusu noma - MB 1223 (26 sēdvietas) AP SAULI
Vai esi paguvis ieplānot autobusa tūri kopā ar kolēģiem vai radu pulku? Piedāvājam mazu, bet ļoti ietilpīgu un ērtu autobusu ar 26 sēdvietām! | Skatīt vairāk
Jaunais gads Maurīcijas salā Jēkaba Ceļojumi
Ceļojums uz Maurīcijas salu,pateicoties skaistajai dabai, kā arī atsaucīgajiem un viesmīlīgajiem salas iedzīvotājiem, sniegs milzu pozitīvisma devu! | Skatīt vairāk
2765 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.09.2017 - 30.09.2017 KOMĒDIJA “TRĪS AR PUS ATRAITNES” Jēkabpils TIC
Jēkabpils Tautas namā viesosies Ābeļu pagasta amatierteātris. Ikviens aicināts izbaudīt izrādi “Trīs ar pus atraitnes.” Ieeja bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2017 www.turismabizness.de | Design & maintenance © 2000 - 2017 1st-studio.com

 
Total Timed::0.07862306sec.