Arī Latvijā varēs baudīt Francijas garšas īpašos pasākumos

Akcijā Francijas garša / Good France, kura šogad notiks jau ceturto gadu pēc kārtas, 2018. gada 21.martā piedalīsies vairāk nekā 3000 restorānu piecos pasaules kontinentos, svinot franču virtuves izcilību.

Akcija Francijas garša / Good France, ko 2015. gadā iedibinājusi Francijas Eiropas un Ārlietu ministrija sadarbībā ar slaveno šefpavāru Alēnu Dikasu, ir kļuvusi par gadskārtēju vispasaules pasākumu, kas slavina franču virtuves vitalitāti un pulcē vienkopus šefpavārus un restorānus visā pasaulē, lai dalītos pamatvērtībās, ko tā iemieso: prieks dalīties ar maltīti, cieņa pret ēdienu un mūsu planētu, kā arī rūpes par veselību. Alēns Dikass bija vēlējies, lai šogad īpaši tiktu pieminēts nesen aizsaulē aizgājušais franču pavārmākslas metrs Pols Bokīzs.

Francijas garša Latvijā

Šīgada akcijā Latvijā īpaša vērība tiks pievērsta Dienvidrietumu Francijas virtuvei. Minētais reģions, kas vispirms jāizceļ kā visā pasaulē atzīta zīmola – Bordo vīna - dzimšanas vietu, ir izslavēts arī ar savu bagāto kulināro mantojumu un enoloģijas tradīcijām.

2018. gads būs nozīmīgs Latvijas un Jaunās Akvitānijas reģiona sadarbībai, jo tiks atzīmēta 25. gadskārta kopš Rīgas un Bordo sadraudzības pirmssākumiem, aviokompānija Air Baltic atklās tiešo reisu, kas savienos abas pilsētas. Tādejādi akcija Francijas garša būs lieliska iespēja latviešu interesentiem iepazīt Dienvidrietumu

Francijas virtuves savdabību šeit pat Latvijā.

Jaunās Akvitānijas reģionu šogad pārstāvēs divi goda viesi. Stefans Favals (Stéphane Faval), franču šefpavārs no Monflankēnas pilsētas (Jaunā Akvitānija), ir strādājis kopā ar daudziem izciliem pavāriem, līdz apmeties Šveicē viņš atver pats savu restorānu le Cavalier. Restorāns jau ieguvis gastronomijas ceļveža Gault et Millau novērtējumu : 14 no iespējamiem 20 punktiem. Pēc sešiem panākumu pilniem darba gadiem, S. Favals pievienojas prestižās Ženēvas viesmīlības skolas (Ecole Hôtelière de Genève) pasniedzēju komandai, lai nodotu skolas audzēkņiem savu aizrautību un labi paveikta darba prasmi.

Bordo vīnu interprofesionālā komitejas (Le Comité interprofessionnel des vins de Bordeaux (CIVB)) un Bordo vīnu skolas (L’École du Vin de Bordeaux) darbības mērķis ir dalīties savos Bordo vīnu degustācijas noslēpumos un mīlestībā uz vīnu, kā arī iepazīstināt visu pasauli ar Bordo vīna ražotājiem. CIVB sertificēta vīnzine Izabella Negrijē (Isabelle Negrier) viesosies Rīgā, lai Latvijas vīnzinību profesionāļiem novadītu Bordo vīnu degustācijas.

Akcijā Francijas garša / Good France iesaistījušies 14 Latvijas restorāni – akcijas sadarbības partneri, kas saviem klientiem piedāvās piedzīvot franču dzīves stila art de vivre à la française pieredzi, piedāvājot nobaudīt franču virtuves tradīciju inspirētu ēdienkarti, sagādājot viņiem neaizmirstamu ceļojumu garšu pasaulē!

FRANCIJAS REZIDENCĒ

Īpašās Francijas garšas vakariņas

21. martā V. E. Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona ielūdz savus viesus - Latvijas personības uz īpašām vakariņām Francijas rezidencē, cildinot franču virtuves izcilību un dzīvesmākslu. Ēdienkarti būs sagatavojis franču pavārs Stefans Favals, bet vīnu izvēlēsies vīnzine Izabella Negrijē. Šīm vakariņām izvēlēto ēdienu receptes būs publicētas Francijas vēstniecības mājas lapā.

FRANCIJAS INSTITŪTĀ UN LATVIJAS RESTORĀNOS

Marts – aprīlis

Kursi: Gardēžu sezona

Francijas institūts piedāvā divus gastronomijai veltītus franču valodas kursus :

Franču valoda gardēžiem : Bordo un Akvitānija, kas ļaus vienlaicīgi iepazīt Bordo, Jaunās Akvitānijas un

Dienvidrietumu Francijas reģiona kultūru un gastronomiju. Otrs kurss Pie galda! veltīts franču gastronomijas tradīcijām.

www.institut-francais.lv

7. – 30. marts

Konkurss „Gatavosim paši!”

Aicinām pavārmākslas amatierus piedalīties tiešsaistes recepšu konkursā un pagatavot kādu ēdienu (priekšēdienu, pamatēdienu vai desertu) pēc klasiskas franču receptes jaunā skatījumā. Pagatavoto ēdienu attēli tiks publicēti Francijas institūta facebook kontā. Uzvarētājiem - gardēžu cienīgas balvas!

www.institut-francais.lv

13. – 26. marts

Izstāde „Vins de Bordeaux ”

T/c Spice

Aplūkojiet Bordo vīna dārziem veltītu fotogrāfiju izstādi, lai uzzinātu fotogrāfiju par Bordo reģiona neticamo daudzveidību. Tas ir reģionsm kurs tiek audzētas visā pasaulē plaši pazīstamas tādas vīnogulāju šķirnes kā Merlot, Cabernet Franc un Cabernet Sauvignon.

Izstādi piedāvā Bordo vīnu interprofesionālā komiteja sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā, Rīgas pašvaldību un t/c Spice.

Izstādes atklāšana 13.martā plkst.17.00. Jūs sagaida daudzi gastronomiski pārsteigumi!

22. marts

Bordo vīnu degustācija

Hôtel Pullman

Vinzīne Izabella Negrijē (akcijas partnera Bordo vīnu interprofesionālā komitejas sertificēta eksperte) novadīs divas Bordo vīnu degustācijas, kas latviešu vīnziņiem un citiem jomas profesionāļiem (vīna pagrabu veidotāji, importētāji) ļaus tuvāk iepazīt Bordo vīnu smalkākās garšas nianses.

Franču ēdienkartes 14 latviešu restorānos – akcijas partneros

Lai izgaršotu franču virtuves nianses, apmeklējiet restorānus – akcijas partnerus, kuri marta mēnesī piedāvās īpašas ēdienkartes, ceļot godā Francijas gastronomijas izcilību!

Daži no Latvijas labākajiem restorāniem, kuri ņems dalību pasākumā:

  • Bergs
  • Cup&Cino
  • Liepupes muiža
  • Dikļu pils restorāns
  • Entresol
  • Gūtenbergs
  • Vīna Studija

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41564989sec.