Kā padarīt savu viesnīcas istabu veselīgāku

Pēc izkāpšanas no lidmašīnas, kas pilna klepojošiem un šķaudošiem pasažieriem, jūs visticamāk vēlaties nokļūt viesnīcas istabā, kura ir tīra no slimībām un vīrusiem, kas izplatās gaisā. 

Bet vēl ir par agru atviegloti uzelpot.

“Viesnīcu istabas var būt baktēriju perēklis, un apgaismojums un slikta gaisa cirkulācija var padarīt apkārtējo vidi neveselīgu,” sacīja ārsts un alternatīvās medicīnas speciālists Dīpaks Čopra. 
Par laimi, ir noteikti pasākumi, kurus varat veikt, lai izveidotu veselīgāku vidi viesnīcas numuriņā un saglabātu spēcīgu imūnsistēmu. 

Neļaujiet blaktīm kost

Kad pirmoreiz ieej savā viesnīcas numuriņā, noliec savu bagāžu uz tai paredzētā plaukta un aši aplūko istabu un pārliecinies, ka tajā nav blakšu. “Business Insider” pat iesaka noņemt gultas veļu un pārbaudīt vai matrača un gultasveļas stūros nav kukaiņi vai sarkanbrūni asins punktiņi. Papildus gultām, iespējams, vēlēsities pārbaudīt arī mīkstās mēbeles, pievēršot īpašu uzmanību šuvēm un krokām, kā arī aizkariem un mīkstajiem gultas galvgaļiem. Ja jūs atklājat kādā no vietām blaktis, cik vien ātri iespējams, paziņojiet par to viesnīcas personālam.

Pārbaudiet gultas pārvalkus

Dažās viesnīcās tiek izmantotas dūnu segas, jo to pārvalkus var viegli noņemt un izmazgāt. Tomēr tikai tāpēc, ka segas pārvalkus var izmazgāt, nenozīmē, ka tie vienmēr tādi arī ir – vismaz ne bieži. Bijusī galvenā amerikāņu viesnīcu tīkla pārvaldnieka vietniece Reneta Makartija sacīja, ka viesnīcas bieži vien nemaina un neiztīra pašas segas, tām tikai tiek uzlikti svaigi pārvalki. 

Dezinficējiet visbiežāk lietotos priekšmetus

Iepakojiet savā čemodānā antibakteriālās salvetes un dezinficējiet visbiežāk izmantotos priekšmetus pirms to izmantošanas. Rūpīgi noslaukiet telefonu, durvju rokturus, gaismas slēdžus, krānus, un televīzijas tālvadības pulti, kura ir visnetīrākā lieta jūsu viesnīcas numuriņā. 

Ielaidiet dabīgo gaismu

Vairāk dabīgās gaismas “var palīdzēt uzlabot jūsu enerģiju, garastāvokli un gulēšanu, kamēr ceļo,’’ New York Times stāsta Čopra. Pieprasiet istabiņu ar labu apgaismojumu un atveriet aizkarus, kad ārā ir gaišs (šis ir labs veids, lai ātrāk pierastu pie laika zonas). Ja jums vajag izmantot telefonu vai datoru naktī, izmantojiet nakts režīmu vai lejupielādējiet zilās gaismas filtru.

Izmantojiet gaismas terapijas modinātājpulksteņus

Gaismas terapija nav tikai priekš sezonālajiem emociju traucējumiem. Modinātājs, kas atdarina saules gaismu, regulēs jūsu diennakts ritmu, no rīta jūs pakāpeniski pamodinās un jutīsieties atpūties dienā, kas tiek pavadīta dažādās aktivitātēs.

Atveriet logu, ja variet

Slikta gaisa kvalitāte – toksisku tīrīšanas produktu, krāsas un mēbeļu rezultāts. Tā var novest pie galvassāpēm un noguruma. Uzlabojiet gaisa cirkulāciju telpā atverot logu, ja iespējams un ielaidiet svaigu gaisu (atkarīgs no jūsu atrašanās vietas).

Izvairieties no stikla traukiem viesnīcas numuriņā

Pētījumā tika atklāts, ka 11 no 15 viesnīcām neiztīra vai nedezinficē viesu netīrās glāzes. Tīriet glāzes pats, dzeriet no iesaiņotajām plastmasas glāzītēm, ja tas ir iespējams vai arī izvēlieties pudelēs pildītu ūdeni. 

Paņemiet līdz pats savas uzkodas

Mini bārs ir vilinošs, bet konfektes un alkohols acīmredzami nav veselīgas izvēles iespējas. Pirms ierašanās ielieciet somā augļus un riekstiņus. Ja jums līdzi būs veselīgas uzkodas, ko uzkost starp maltītēm, tas palīdzēs jums izvairīties no pārēšanās maltīšu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45725608sec.