Viesnīcu «Radisson Blu Elizabete Hotel» apbalvo kā labāko darba vidē balstīto mācību organizatoru

2019. gada  26. februārī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) organizētajā balvu pasniegšanas ceremonijā "Dari un mācies – viss ir tikai sācies!", Radisson Blu Elizabete Hotel (SIA Elizabetes Centrs) saņēma balvu kā labākais darba vidē balstītu mācību organizators Rīgas Reģionā.

"Ar dalību projektā vēlamies veicināt jauniešu interesi par profesijām un darbu viesnīcā, tādējādi izaudzinot jaunus talantus un potenciālos darbiniekus," stāsta Radisson Blu Elizabete Hotel personāla vadītāja Ineta Niedra. "Esam ieguldījuši daudz laika, lai nodrošinātu jauniešiem iespēju ciešāk iepazīties ar uzņēmumu, integrēties kolektīvā un kultūrā un apgūt augstas kvalitātes apkalpošanas standartus."

Darba vidē balstītās mācībās jaunieši iesaistās jau otro gadu –  75 audzēkņiem no profesionālajām izglītības iestādēm ir bijusi iespēja iziet praksi trijās viesnīcās – Radisson Blu Latvija Conference & SPA Hotel, Radisson Blu Elizabete Hotel, kā arī Radisson Blu Ridzene Hotel. Cieša sadarbībā jau daudzu gadu garumā viesnīcām ir izveidojusies ar Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, no kurienes nāk lielākā daļa praktikantu. Studenti labprāt iepazīstas ar restorāna un virtuves darbiem, veikuši saimniecisko darbu un strādājuši viesu uzņemšanas nodaļā.  

"Projekta ideja ir vērtīga ar to, ka ieguvēji ir visi – gan studenti, kuriem piedāvājam apgūt darba vidē balstītas prasmes, par to saņemot stipendiju, gan mēs kā uzņēmums. Šobrīd pat ir izveidojusies rinda uz viesnīcas konferenču un pasākuma centra vakancēm – brīdī, kad būs nepieciešami jauni darbinieki, tālu nebūs jāmeklē," par ieguvumiem saka Ineta Niedra.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: "Rezultāti, ko esam sasnieguši šī projekta ietvaros tikai divu gadu laikā, lieliski apliecina, ka mūsu darba devēji plāno un rīkojas ilgtermiņā, un tieši tādi uzņēmumi ir visvērtīgākais stabilas un veiksmīgas tautsaimniecības pamats. Profesionālā izglītība Latvijā nu jau konkurē ar Eiropas līmeņa izglītības iestādēm, un ieviestās darba vidē balstītās (DVB) mācības mūsu darba devējiem dod iespēju laikus sagatavot un atlasīt labākos speciālistus un uzticamākos darbiniekus. Esam gandarīti, ka LDDK izdevies tik īsā laikā palīdzēt lielam skaitam Latvijas uzņēmumu, kas nodrošinās darbu mūsu jauniešiem un, stiprinot sava uzņēmuma konkurētspēju, stiprinās pārliecību, ka arī Latvija ir lieliska vieta karjeras veidošanai."

Par projektu

LDDK ir uzsākusi ESF projekta «Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos» Nr. 8.5.1.0/16/I/001 atbilstoši SAM 8.5.1. īstenošanu, kas finansiāli atbalstīts no Eiropas Savienības Sociālā fonda. Projekta mērķis: palielināt kvalificētu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu skaitu pēc to dalības darba vidē balstītās mācībās vai mācību praksē uzņēmumā. Projektam ir divas daļas – viena, kurā īsteno darba vidē balstītas mācības, otra, kurā īsteno prakses. Darba vidē balstītas (DVB) mācības ir uzņēmēja iesaiste profesionālās izglītības procesā, kad uzņēmējs un skola vienojas, kādu mācību programmas daļu var īstenot uzņēmumā. Darba devēju līdzdalība mācību procesā savos uzņēmumos, mācot audzēkņiem tās profesiju prasmes, kuras nepieciešamas esošajā ātri mainīgajā ekonomikā ir jauna pieeja, kas palīdz sagatavot darba tirgum atbilstošus darbiniekus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5354619sec.