Jaunpils pilī norisināsies viduslaiku svētki «Ēverģēlības pils galmā»

Barona prombūtnes laikā, 2019. gada 10. augustā, Jaunpils pils Mūks ir nolēmis rīkot varen' lustīgus viduslaiku svētkus. Uz tiem tiek aicināts ikviens - liels vai mazs, vecs vai jauns. Būs galminieku izklaides, cirka mākslinieku, improvizatoru izrādes, dziedoņu koncerts, aktieru kumēdiņi, gards vīns, prāta, spēka mežģi un citas nebēdnīgas ēverģēlības.

Ar ļaužu pulcēšanos un lielgabala dārdu svētki tiks atklāti plkst. 15:00. Mūks ir izsludinājis, ka jau no plkst. 12:00, pils laukumā ies vaļā tirgošanās. Aicināti ir piedalīties amatnieki un mājražotāji gan no tuvām, gan tālām vietām. Dalību ir nepieciešams pieteikt pie adelmanes Velgas (t. 28301408).

Caurbraucot no Krievijas uz Parīzi, viesus izklaidēs Liepājas ceļojošā cirka "BezTemata" mākslinieki, rādot nervus stindzinošus cirka priekšnesumus un pārsteidzošu komediantu kumēdiņu izrādi "Sanāciet, sanāciet! Pirmoreiz Jaunpilī!". Pirmoreiz Jaunpilī!". Viss būs oriģināls un grandiozs!

Brālis - priekšmetu pavēlnieks - ar saviem trikiem stindzinās skatītāju nervus un riskēs ar savu dzīvību. Burvju mākslas profesore - vārda pilnā nozīmē, darīs brīnumus, bet sieviete stipriniece, sieviete faķīrs izrādīs ķermeņa spēku, daili un grāciju! Svētkos ieradīsies arī zīlnieces, mīmi un lielo burbuļu meistari.

Spontānas, neparedzamas un pat izaicinošas ēverģēlības gaidāmas būs radošās apvienības "Spiediens" aktieru Krišjāņa Caunes un Jura Kozlovska improvizācijas šovā.

Kamēr pats Mūks ļausies nopietni nenopietniem stāstiem Vīna pagrabā, pils Lielajā zālē viņš ir aicinājis enerģisko Inesi Ziņģīti dalīties ar saviem iedvesmas stāstiem un dzīves gudrībām. Līdzi vēlams ņemt kādu šallīti vai dvielīti. Veselībā ir spēks! Kā jau īstenos svētkos, neizpaliks gardi ēdieni un dzērieni. Barona vīnzinis piedāvās degustēt un baudīt pils galmā slavināto Tēviņu mājas vīnu, bet pagalmā viduslaiku gaisotnē būs baudāmas Mūka iecienītās svētku riktes*. Tās būs ēdamas ar rokām vai koka karotēm! Jaunpils muzeja zālēs Mūks ir uzticējis sagatavot izstādi "Jaunpils Viduslaiku svētkiem – 20", kas atspoguļos spilgtākos brīžus no iepriekšējiem svētkiem. Tā būs skatāma paralēli Arnolda, Jāņa un Anda Aigaru fotogrāfiju un Jāņa Žimanta skulptūru izstādei "Bezgalīgais stāsts".

Prāta, spēka mežģi jeb uzdevumi prātam, acīm, rokām un kājām būs risināmi gan lieliem, gan maziem. Tās būs "Brīnumu kalēju" lielformātu spēles, radošās darbnīcas un aktivitātes ar darbošanos Dzirnavu dīķī un tā krastos. Bez kalēja saimnieciskās rokas pilī nenotiek nekas, tādēļ arī svētkos darbosies kalēja darbnīca.

Jau no plkst. 12.00 Viduslaiku sētā "Niedru lija" būs iespējams piedalīties dažādās viduslaiku aktivitātes: šaut ar loku un arbaletu, mest cirvi un šķēpu, jāt ar zirgu un spēlēt viduslaiku spēles. Paralēli tam tur notiks arī īstas lokšaušanas sacensības, kuru laikā varēs iepazīties ar interesanto lokšaušanas sportu. Arī dažiem iesācējiem būs iespēja piedalīties sacensībās, šaujot gan no tuvākām distancēm!

Plkst. 19:30 vakara svētku koncertu sniegs Latvijā pazīstamais duets - Jānis Moisejs un Liene Šomase. Kā viņi paši norāda, tad šis ir viņu sadarbības maiznieka duča gads - pirms 13 gadiem bija viņu pirmā kopīgā uzstāšanās. Par godu tam koncertprogrammā skanēs populārākās dueta sarakstītās un izpildītās citu komponistu dziesmas.

Ap plkst. 21:00 pils pagalmā sāksies zaļumballe, kurā spēlēs iecienītā kāzu, ballīšu un citu saviesīgu pasākumu grupa "Bitīt' matos".

Biļetes iepriekšpārdošanā būs nopērkamas Biļešu servisa Tirdzniecības vietās!

Svētku apmeklētājiem nakšņošanai ir pieejami omulīgie viesnīcas viduslaiku apartamenti, divvietīgie un daudzvietīgie numuriņi. Tos var rezervēt pa t. +371 29442539.

Vairāk informācijas par svētku norisi pa tel. +371 26101458. Pasākumā tiks fotografēts/filmēts un iegūtie dati publiskoti. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61032486sec.