Rīgā noteiks Baltijas labāko vīnzini

2019. gada 18. un 19.oktobrī Rīgā norisināsies Baltijas labāko vīnziņu konkurss Vana Tallinn Grand Prix 2019, kurā par labākā vīnziņa un labākā jaunā vīnziņa titulu cīnīsies pretendenti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Vana Tallinn ir prestižākais starptautiskais vīnziņu konkurss Baltijas valstīs, kas šogad tiek rīkots jau četrpadsmito reizi.

Katra no valstīm uz konkursu sūta pa trim pretendentiem, kas cīnīsies par Baltijas labākā vīnziņa titulu, kā arī pa vienam dalībniekam, kas pretendēs uz Baltijas labākā jaunā vīnziņa godu. Dalībnieku vidū ir vīnziņi, kas jau izcīnījuši vīnzinības čempiona godu katrs savā valstī. Viņu vidū ir Igaunijas pārstāve Ketri Leis, vīnzinis no Lietuvas Narimantas Miežys un Kaspars Reitups no Latvijas. Lai saasinātu konkurenci, uz konkursu tradicionāli tiek aicināti labākie vīnziņi arī no citām Eiropas valstīm, un šogad kā īpašie viesi konkursā piedalīsies vīnziņi no Zviedrijas un Dānijas.

Konkurss ilgs divas dienas, kuru laikā vīnziņiem būs jādemonstrē savas iemaņas un zināšanas gan teorētisko, gan praktisko uzdevumu pārbaudījumos. Baltijas labākais vīnzinis tiks izvēlēts no četriem finālistiem, kuriem konkursa noslēguma dienā būs jāsacenšas, sniedzot ieteikumus dažādu vīnu un ēdienu saderībā un servēšanā, jādemonstrē vīna dekantēšanas un pasniegšanas iemaņas. Būs arī jāapliecina savas teorētiskās zināšanas jautājumu un atbilžu kārtā un dažādās iepriekš neatklātās pārsteiguma disciplīnās. Tāpat konkursa laikā tiks noskaidrots Baltijā labākā jaunā vīnziņa titula ieguvējs. Par šo titulu cīnīsies Baltijas valstu jaunie vīnziņi vecumā līdz 25 gadiem.

"Uzņemt Rīgā Baltijas vīnziņu čempionātu vienmēr ir liels gods un atbildība. Vana Tallinn Grand Prix sevi pierādījis kā pasaules līmeņa čempionāts gan no dalībnieku sagatavotības līmeņa, gan izpildāmo uzdevumu skatupunkta. Ik gadu konkursa latiņa tiek celta arvien augstāk, un nu jau nešaubīgi esam sasnieguši vīnzinības sacensību līmeni, kuru ievēro visā Eiropā un pasaulē, un šis gads nebūs izņēmums," saka Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis.

Par konkursa norises vietu šogad izvēlēts Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. Pērn konkurss norisinājās Kadriorgas Mākslas muzejā Igaunijā, kur saspringtā cīņā Grand Prix titulu ieguva Ronalds Pētersons no Latvijas, kurš Baltijas labākā vīnziņa godu izcīnīja arī 2013.gadā. Otro vietu ieguva Martynas Pravilonis no Lietuvas, bet trešā palika Ketri Leis no Igaunijas.

Konkursu Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix kopš 2006.gada sadarbībā ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Vīnziņu asociācijām organizē AS "Liviko". Konkurss, kas nes leģendārā Igaunijas liķiera Vana Tallinn vārdu,  savulaik tika izveidots, lai veicinātu atbildīgu alkohola lietošanas kultūru, kurā būtiska  loma ir  arī  profesionāliem vīnziņiem.

"Baltijas labāko vīnziņu konkurss daudzu gadu garumā devis būtisku ieguldījumu ne vien vīnziņu profesionālajā  attīstībā, bet arī veicinājis vīnzinības nozares attīstību Baltijā kopumā. Vīnzinības un vīna augsto kultūru raksturo Baltijas vīnziņu arvien izcilākie sasniegumi konkursos arī citviet pasaulē. Pērn divi mūsu vīnziņi Best Sommelier Competition 2018, sasniedza pusfinālu, iekļūstot pasaulē labāko vīnziņu TOP 20," saka AS "Liviko" vīna produktu vadītājs un vīnzinis Urvo Ugandi, kurš pats savulaik izcīnīja pirmo Baltijas Vana Tallinn Grand Prix titulu.

Par AS "Liviko"

1898. gadā dibinātais uzņēmums AS "Liviko" ir augstākās kvalitātes alkoholisko dzērienu ražotājs ar 118 gadu vēsturi un pieredzi. Gadu gaitā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā  uzņēmums izveidojis efektīvus izplatīšanas un vairumtirdzniecības tīklus, kas piedāvā klientiem ne vien labāko savās rūpnīcās saražoto produkciju, bet arī importētus dzērienus no starptautiski atpazīstamiem ārvalstu zīmoliem. AS "Liviko" ir viens no trim lielākajiem alkoholisko dzērienu ražošanas un tirdzniecības uzņēmumiem Baltijas valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26997685sec.