Vēsturisko parku un dārzu dienās ciemos aicina Jaunmoku pils

Vēsturisko parku un dārzu dienu Latvijas pilīs un muižās ietvaros 5. jūlijā no pl.13:00 ciemos aicina Jaunmoku pils. Parka apmeklētāji varēs būt klāt jauna vides objekta atklāšanā, baudīt koncertu, doties ekskursijā, piedalīties seminārā un īpašā Meža kriketa turnīrā.

Jaunmoku pils ikgadēji Dārza svētki, kas iepriekš tika plānoti šajā datumā, ir pārcelti uz rudeni - 13. septembri, bet to laikā notiks Vēsturisko parku un dārzu diena ar devīzi "Parks atpūtai un veselībai". Tajā vedinās apmeklētājus pievērst uzmanību ne tikai parkam kā speciāli veidotai, labiekārtotai atpūtas vietai, bet arī kā dažādu ārstniecības augu resursam.   

Diena tiks iesākta pl.13:00 ar jaunā vides objekta "Lapa" atklāšanu un vasarīgu koncertu Guntas Meņģeles sniegumā rododendru dārzā. "Lapa" arī ikdienā simbolizēs jaunu sākumu - kāzu dienā šeit jaunlaulātie varēs piestiprināt un saslēgt savas mīlestības atslēgas.  

Pl.14:00 Jaunmoku pils parku iepazīt pagātnē, tagadnē un nākotnē varēs ekskursijā. Gids dalīsies stāstos par parka vēsturisko izveidi, iepazīstinās ar mūsdienu jaunumiem un uzburs vīzijas par turpmāko.  

Pirmo reizi Jaunmokās pl.15:00 sāksies Meža kriketa turnīrs. Tas ir unikāls, jo veidots tieši Jaunmoku pilij un saistīts ar meža tematiku - to spēlējot varēs iepazīt Latvijā augošo mežu tipus. Spēle izgatavota ar Tukuma novada domes Kultūras projektu konkursa atbalstu.

Tieši kā ar Latvijā pieejamajiem augiem stiprināt sevi un savu imūnsistēmu plkst. 15:00 lekcijā "Ārstniecības augi – imunitātes stiprinātāji"  stāstīs zāļu sieva, tēju un uzlējumu meistare Inita Ozoliņa.

No pl. 13:00 -17:00 būs Labumu tirdziņš, kurā varēs iegādāties tējas, saldumus, sierus u.c. labumus. Visas dienas garumā būs atvērts ģimenes restorāns, kurā iesaka nobaudīt pils pavāru pašu gatavoto saldējumu.

No pl. 9:00 - 20:00 pasākuma apmeklētāji būs gaidīti Jaunmoku pils muzejā, kur papildus pastāvīgajām jūgendstila interjera un Meža tematikas ekspozīcijām būs skatāma I. Liepiņas tekstildarbu izstāde "Ar putniem".

Dalība pasākumā būs bez maksas, atsevišķas aktivitātes maksas. Sīkāka informācija www.jaunmokupils.lv.

Vēsturisko parku un dārzu dienas Latvijas pilīs un muižās notiks otro reizi. Tās organizē  Latvijas Piļu un muižu asociācija. Šogad Vēsturisko dārzu dienās piedalīsies 27 pilis un muižas no visas Latvijas. Sīkāku informāciju var meklēt www.pilis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50482202sec.