Latvija pirmo reizi piedalīsies Pasaules slavenākā pavāru konkursa «Bocuse dOr» Eiropas atlasē

2020.gada 15. un 16. oktobrī Tallinā labākie Eiropas šefpavāri aizstāvēs savas valsts godu un pusfinālā cīnīsies par iespēju piedalīties pasaules slavenākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” finālā, kas notiks 2021. gada 1. un 2. jūnijā Lionā, Francijā. Pirmo reizi šajā presižajā konkurša ar titulu cīnīsies arī šefpavārs no Latvijas – restorāna Laivu centrs šefpavārs Dinārs Zvidriņš. 

Dinārs Zvidriņš ir pieredzējis konkursu dalībnieks, ir bijis divkārtējs Latvijas Gada pavārs un Reaton zelta pavārnīcas ieguvējs 2017. un 2018. gadā. Iespēju piedalīties Bocuse d’Or Eiropas atlasē Dinārs izcīnīja Latvijas atlasē, kas  notika 2019. gada septembrī Riga Food Expo ietvaros. 

„Piedalīšanās Bocuse d'Or konkursā ir bijis mans sapnis jau sen, kopš pievērsos konkursiem. Daudzos no tiem esmu startējis līdzās igauņu pavāriem, kuri stāstījuši par pieredzi Bocuse d’Or sacensībās, jo Igaunija tajās piedalās jau desmit gadu. Tāpēc, kad tika paziņota nacionālā atlase, daudz domu galvā nebija – gribēju būt pirmais, kurš pārstāv Latviju! Protams, esam ieguldījuši milzīgu darbu, lai varētu cīnīties par iespēju piedalīties Pasaules finālā.  Tāpat neiztikt bez ģimenes atbalsta,  jo mājās mani redz reti – vai nu darbs, vai treniņi konkursam,” stāsta šefpavārs Dinārs Zvidriņš.
Latvijas pavāru klubs divpadsmit gadu garumā cīnījās par iespēju tikt uzaicinātiem uz šo tik prestižo konkursu, līdz beidzot 2019. gada janvārī tika saņemts ielūgums izveidot Bocuse d’Or akadēmiju Latvijā un veidot nacionālo atlasi. Šobrīd biedrība “Pavāru Klubs” un viņu sponsori ir galvenie, kuri virza Latvijas komandu uz Eiropas atlasi.
Iespējamie ziedijuma veidi: 

  • Bronzas līmenis – ziedojot 35 eiro, mēs Jums pateicībā nosūtīsim Fanu T-kreklu
  • Sudraba līmenis – ziedojot 70 eiro, mēs Jūs pateicībā ielūgsim uz 4 kārtu vakariņām Dināra Zvidriņa un citu slavenu šefpavāru vadībā, kuras notiks pēc konkursa
  • Zelta līmenis– ziedojot 500 eiro, mēs sagatavosim Jums īpašas vakariņas pie Jums mājās vai citās telpās 2-4 personām
  • Platīna līmenis – ziedojot 3000 eiro, mēs Jums pateicībā uzklāsim svinību galdu 30 personām birojā vai mājās. 
Kr. Valdemāra iela 123-51, Rīga, LV – 1013 Reģ. Nr. LV 40008082630 LV43HABA0551007700946 AS Swedbank SWIFT kods: HABALV22
Sekojiet līdzi konkursa jaunumiem sociālajos tīklos: www.facebook.com/bocusedorlatvia un www.instagram.com/bocusedorlatvia 

Šis konkurss ir komandu sports, kurā līdzīgi kā citos sportos ir nepieciešama izturība un fiziskā sagatavotība. Konkurss ilgst 5 stundas un 35 minūtes no gatavošanas sākuma, pirms tam to rūpīgi iekārtojot un iztīrot. Tam seko pats gatavošanas process, kurā šogad par pamatproduktiem ir izvēlēti paipala un sams. Gatavošanas procesā jāizmanto visas jaunākās gastronomijas tehnikas, kā arī jāiekļauj kas tāds, kas ir raksturīgs un īpašs Latvijai. Kopumā Dinārs šiem diviem ēdieniem ir radījis aptuveni 50 receptes, kas jāpagūst pagatavot šo piecu stundu laikā. Gala rezultātā žūrijas vērtējumam jāpasniedz 14 uzkodu un 14 pamatēdienu šķīvji. 

Ar Dināru pusfinālā kopā piedalīsies pavāra palīdze Sintija Blauberga un treneris Romans Ugļanica. Sintija Blauberga ir astoņpadsmit gadus veca un nesen ieguvusi pavāra izglītību. Tas ir viens no konkursa noteikumiem, ka pavāra palīgam obligāti jābūt jaunākam par 22 gadiem. Savukārt, Romans ir jau pieredzējis šefpavārs ar darba pieredzi dažādos restorānos. Kopā viņi centīsies pārsteigt Eiropu ar Latvijas ēdienu tradīcijām un garšu bagātību!

„Mēs esam lepni par to, ka esam tikuši tik tālu, it īpaši Covid-19 laikā, kas tik drastiski ir skārusi restorānu, viesnīcu un tūrisma industriju! Bet plinti krūmos vēl nemetam! Cenšamies radoši pieiet mainīgiem apstākļiem un rast papildus risinājumus mūsu komandas atbalstam. Tikai ar bezierunu ticību var pārvarēt grūtības un iet uz priekšu,” pārliecināta Svetlana Riškova, Pavāru kluba un Latvijas Bocuse d’Or akadēmijas prezidente.

Tallinā konkurss notiks divas dienas - 15. un 16. oktobrī. Latvijas komanda startēs pirmā otrajā konkursa dienā. Covid-19 dēļ dalību ir atsaukušas divas komandas – Beļģija un Lielbritānija. Diemžēl šoreiz konkurss notiks bez skatītājiem, bet sekot tā norisei būs iespējams internetā. 

Bocuse d’Or konkurss pastāv kopš 1987. gada un ir prestižākais augstās kulinārijas konkurss pasaulē. Šo konkursu izveidoja slavenais franču šefpavārs Paul Bocuse, kura vārdā arī tika nosaukts konkurss. Konkursa ietvaros ir 67 nacionālās atlases, 4 kontinentālās atlases un 1 pasaules fināls Lionā, Francijā. Vairāk nekā 400 pavāri piedalās šai konkursā katrus divus gadus. Eiropas atlasē no katras valsts ir viena komanda un viens žūrijas loceklis. 

Lai Pavāru Klubs un visa Bocus d’Or komanda konkursa laikā varētu piesaistīt Latvijai jaunu augstās kulinārijas auditoriju, tiek meklēts arī sabiedrības atbalsts. 

Maksājumā norādiet: “Atbalsts Latvijas komandai”, kā arī savu vārdu un telefona numuru, lai varam ar Jums sazināties.

Biedrība “Pavāru klubs”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Miers un svaigums attālinātam darbam Lielupe by SemaraH Hotels
Veselīgs risinājums darbam attālināti: svaigs gaiss, aktīva atpūta, droša darba vide un radošas idejas. | Skatīt vairāk
Latvija 50 EUR
Romantiska rudens atpūta Ungurmuižā Estravel Latvia
Palutiniet sevi ar romantisku atpūtu! // Piedāvājums ietver nakšņošanu, ekskursiju pa muižu, brokastis un vakariņas | Skatīt vairāk
no 116 EUR
Romantiska atpūta Mazmežotnes muižā Estravel Latvia
Mazmežotnes muiža atrodas Lielupes senlejā un piedāvā atpūtu mājīgās, vēsturiski iekārtotās muižas istabās un, ēdināšanu muižas Kungu mājas | Skatīt vairāk
no 130 EUR
Ģimenes atpūta viesnīcā Neiburgs Estravel Latvia
1 nakts ģimenei līdz 4 personām apartamentos, brokastis, sporta un atpūtas centra piedāvājums | Skatīt vairāk
no 72 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47539186sec.