Dinārs Zvidriņš gatavojas dalībai pasaules pavāru konkursā «Bocuse d’Or»

Kulinārijas jomā šogad gaidāms liels un nozīmīgs notikums – pirmo reizi Latvija piedalās pasaules prestižākajā pavāru konkursā “Bocuse d’Or”, un valsti pārstāvēs Dinārs Zvidriņš no restorāna ‘’Laivu centrs’’. Gemoss komanda lepojas par Dināra panākumiem un iespēju pārstāvēt valsti, tāpēc aicinājām uz sarunu, lai noskaidrotu par gatavošanos konkursam.

Cik ilgi gatavojies šim konkursam?

Dinārs: Sāku jau 2019. gada jūlijā gatavošanos uz Latvijas nacionālo atlasi, kura notika 4. septembrī Riga Food ietvaros. Pēc tam bija kāds brīvāks brīdis, kamēr saņēmām pirmo informāciju no Francijas par tālākajiem uzdevumiem, bet intensīva gatavošanās sākās novembra sākumā, kad jau bija skaidrs, kādi mums ir mājasdarbi.

Kas ir svarīgākais, lai veiksmīgi sevi pierādītu šādā prestižā konkursā?

Galvenais ir mērķtiecība – jāzina jau pašā sākumā, ka pašam to ļoti gribas! Kā jau teicu, gatavošanās šādam konkursam notiek ilgāk nekā gada garumā, turklāt intensīvs. Lai pats starts izdotos, ir vajadzīgs atbalsts, jo šis nav individuāls sports. Kopumā jāsaka, ka svarīgi ir daudz trenēties, jo visas prasmes ar intensīvu darbu var tikai uzlabot.

Kas ir tava atbalsta komanda?

Vajadzēja atrast citus entuziastus, kuri ir gatavi šādam pārbaudījumam. Romans Uglanica piekrita būt treneris un Sintija Blauberga kļūt par pavāra palīgu. Katra no pozīcijām nāk ar savu atbildību un uzdevumiem. Protams, vēl daudzi uzdevumi ir krituši uz Svetlanas Riškovas pleciem, viņa ir mūsu Bocuse d’Or Latvijas akadēmijas prezidente, liels atbalsts ir arī mana priekšniece no restorāna ‘’Laivu Centrs’’ – Laura Podgurska. Viņas abas ir bijušas saistītas ar visiem organizēšanas, finanšu un mārketinga darbiem. Bez ģimenes atbalsta arī neiztikt, jo pēdējā pusgada laikā esmu bijis reti mājās gan konkursa, gan darba dēļ.

Ar ko tu izcelsies šajā konkursā uz citu pavāru fona?

Es ar savu komandu izcelsimies ar Latvisko garšu ēdienos un latviskajiem motīviem pamatēdiena paplātē. Ar daudzu pavāru palīdzību mēs kopīgi atradām ēdienus, kuri ir tie labākie un īpašākie, ko vajadzētu izcelt gaismā. Piemēram, skudru sīrups, smiltsērkšķu sula, kūpinātā siera desa, kausētais siers Dzintars un rudzu milti. Šeit spēlē arī jaunības faktors, jo būsim pirmo reizi šajā konkursā.

Kurš ēdiens Tev pašam ir favorīts no plānotā, kas tiks gatavots konkursā?

Mani favorīti ir detaļas no katra ēdiena. Bet labāko ēdienu ir grūti izvēlēties. Tagad šos ēdienus esmu gan gatavojis, gan ēdis tik daudz reižu, ka grūti saprast, kas ir labākais.

Gemoss komanda vēl enerģiju, možu garu, gandarījumu un panākumus gaidāmajā konkursā! Turam īkšķus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84274292sec.