Ģimenes restorāns «Hercogs» – atskats 11 gadu attīstībā

Pirmais ģimenes restorāns Hercogs tika atvērts 2009.gada 1.decembrī – pašā ekonomiskās krīzes pīķī. Spēkus apvienoja un šo riskanto soli spēra divi bērnības draugi – Andris Rūmītis un Māris Neimanis.   Restorāns atradās Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, no kā arī radies restorāna nosaukums. Jau kopš pašas pirmās dienas par viesiem un to vēderiem rūpējas darbinieki Oskars Evaltovičs un Normunds Bunte. Sākumā Hercogs Jelgavā darbojās vairāk kā pusdienu bistro, bet ar laiku ēdienkarte un piedāvājums attīstījās, un ģimenēm draudzīgo konceptu sāka novērtēt arvien vairāk viesu arī no galvaspilsētas.

Tas deva drosmi Hercoga īpašniekiem 2015.gada 1.martā atvērt jaunu un plašu restorānu Mārupē. Pa šiem gadiem daudzi mārupieši te nosvinējuši gan bērnu pirmo skolas dienu, gan dzimšanas dienas, gan pat kāzas. Hercogs vienmēr labprāt ir iesaistījies novada sabiedriskajā dzīvē un atbalstījis arī dažādas labdarības iniciatīvas, kā arī apbalvots ar titulu “Goda saimnieks”. Papildus plašajai šefpavāra Arta Upnera ēdienkartei darba dienās Mārupes Hercogā piedāvā biznesa pusdienas, bet svētdienās notiek branči. Ir atsevišķa telpa ar bērnu rotaļu istabu un otrā stāvā – banketu zāle.

2017.gada septembrī Hercogs atsaucās aicinājumam ienākt brīnišķīgajās Fabrikas telpās Ķīpsalā, Daugavas krastā. Apzinoties, ka šī vieta jau ir atstājusi paliekošu vietu Latvijas restorānu kultūrā un klientiem saistās ar zināmu standartu, Hercoga koncepts Ķīpsalā tika ieviests saudzīgi un, respektējot esošās vērtības. Ķīpsalas klienti ir prasīgi pret augsta līmeņa virtuvi, tamdēļ šefpavāra Sergeja Gjača sastādītajā ēdienkartē atrodami aizraujoši ēdieni tuvāk “premium” līmenim, gan neaizmirstot par iespēju arī šeit ērti pavakariņot kopā ar bērniem.

No 2017.gada nogales līdz pat šī gada septembrim darbojās Hercogs restorāns un konditoreja Mežaparkā, bet 2019.gadā no februāra līdz decembrim bija atvērts restorāns un gastrobārs Ādažos. Šo restorānu atvēršanu namatēvs Andris Rūmītis sauc par dārgu un vērtīgu skolu, ka jākoncentrējas uz vienu konceptu un jākļūst mazākiem un stiprākiem savā ģimenes restorānu nišā.   

Kopš 2018.gada februāra ģimenes restorāns Hercogs atsevišķi attīsta banketu piedāvājumu. Šefpavārs Nauris Nummurs izstrādāja plašu pirkstiņuzkodu, salātu un desertu sortimentu, ko klienti var izvēlēties saviem svētkiem. Šis sortiments ik pa laikam tiek atjaunots, bet vairākas pozīcijas ir īpaši iecienītas un nemainīgi atrodamas Hercoga piedāvājumā. Hercoga banketu īpašā iezīme ir arī skaistais galda noformējums florista Pētera Mičuļa izpildījumā. 2019.gadā bija skaidrs, ka banketu segments strauji attīstās un tam nepieciešamas atsevišķas telpas, kas līdz pat šī gada pavasarim atradās SMS tenisa centrā K.Ulmaņa gatvē. Tieši pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas 2020.gada novembrī Hercogs bija gatavs atvērt pilnīgi jaunas, plašas un īpaši viesībām izbūvētas telpas H2O6 kvartālā. Jaunā banketu zāle šobrīd gaida, kad pandēmija būs pievarēta un atkal būs atļautas svinības un banketi.   

2020.gads Hercogam nācis ar lieliem izaicinājumiem, kad Latvijā jau otro reizi ir izsludināts ārkārtējais stāvoklis un restorānu darbība ir stipri ierobežota. Tomēr Hercoga saliedētā komanda nenolaida rokas un izstrādāja jaunus piedāvājumus līdzņemšanai – ģimenes branču un brīvdienu kasti, kā arī Take-away pusdienas un vakariņas. Ar lielu prieku Hercogs iesaistās Hospiss.lv rīkotajā labdarības iniciatīvā ”Galds savējiem”, nodrošinot mediķus ar siltām maltītēm.

Liels paldies sakāms Hercoga uzticamajiem viesiem, kas arī šajos grūtajos laikos atbalsta uzņēmumu, regulāri pasūtot Hercoga ēdienus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hercogs Mārupe
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04790306sec.