Tirdzniecības centrā «Galerija Centrs» durvis ver Eiropā pirmā NFT mākslas izstāžu telpa – KIWIE SPACE

Tirdzniecības centrā «Galerija Centrs» durvis apmeklētājiem ver Eiropā pirmā un pašlaik vienīgā NFT (non-funginle token) izstāžu telpa KIWIE SPACE Rīgā. Telpa ir tapusi, lai izstādītu latviešu pazīstamākā ielu mākslinieka KIWIE jaunākās mākslas darbu kolekcijas no KIWIE 1001 projekta, izceltu ievērojamākos NFT mākslas darbus, kurus radījuši dažādi pasaules mākslinieki, kā arī lai piedāvātu “Galerija Centrs” apmeklētājiem nebijušu iepirkšanās pieredzi un vietu iedvesmai.

KIWIE SPACE izstāžu telpa ir pieejama uz nenoteiktu laiku visiem apmeklētājiem bez maksas atbilstoši epidemioloģiskās drošības prasībām. Šobrīd izstāžu telpā ir apskatāmas KIWIE 1001 pirmās divas digitālo darbu kolekcijas. Pašlaik tie ir 12 resnie monstriņi, kas realitātē ir apskatāmi Latvijā un Igaunijā, taču jaunradītā NFT izstāžu telpa piedāvā apskatīt visus monstriņus vienuviet 3D formātā.

Tirdzniecības centra «Galerija Centrs» direktore Iveta Priedīte stāsta, “mainīgā ikdiena un sabiedrības ideoloģijas atšķirības izaicina arī tirdzniecības centru piedāvājumu un funkcijas, tāpēc sadarbojoties ar KIWIE un radot šo unikālo izstāžu telpu, vēlamies iedvesmot savus apmeklētājus būt drosmīgiem un nebaidīties no lielām idejām.”

Projekta ietvaros nākamo piecu līdz sešu gadu laikā plānots radīt 1001 jaunu KIWIE monstriņu tēlus 195 dažādās pasaules valstīs. Tas nozīmē, ka katrā valstī tiks radīti pieci jauni resnie monstriņi un katrs no tiem kļūs par NFT digitāli pieejamu un nopērkamu mākslas darbu. Īpaši svarīgi, ka vērienīgo kolekciju vienkopus būs iespējams aplūkot tikai un vienīgi «Galerija centrs» izstāžu telpā KIWIE SPACE, tādā veidā nokļūstot neiedomājamākajās pasaules vietās, bet tajā pašā laikā nepametot Latviju.

KIWIE 1001 projekts ir pirmais šāda veida projekts, kas, pateicoties blokķēdes tehnoloģijai, piešķir ielu mākslai īpašumtiesības. Katru NFT darbu papildina īpaša virtuālā 3D animācija, kas ietver reālo ielas mākslas gleznojumu kopā ar tā ģeogrāfiskajām atrašanās vietas koordinātām. Tas nozīmē, ka NFT darba īpašniekam piederēs arī oriģinālais nekustamais ielu mākslas darbs kādā no pasaules vietām. Tā, piemēram, divus darbus no pirmās kolekcijas ir iegādājies mākslas mecenāts Jānis Zuzāns. Tāpat KIWIE mākslas darbus augsti vērtē visā pasaulē, jo pirmā kolekcija, kas ietver sešus oriģināldarbus, tika izsolīta par teju 26 500 EUR. Izstāžu telpa ir veidota ne tikai, lai atspoguļotu projekta KIWIE 1001 jaunākos kolekcijas darbus, bet ar lai iedvesmotu un veicinātu jauno mākslinieku iesaisti NFT mākslas pasaulē.

Topošie vai jau pazīstamie NFT mākslinieki, kuri ir ieinteresēti izstādīt savus NFT darbus plašākai publikai «Galerija Centrs» KIWIE SPACE izstāžu telpā, tiek aicināti piedalīties starptautiskā digitālās mākslas konkursā. Ar mākslasdarbu iesniegšanas vadlīnijām un konkursa noteikumiem iespējams iepazīties www.kiwie1001.com.

Par t/c «Galerija Centrs»: t/c «Galerija Centrs» ir mūsdienīgs un izsmalcināts iepirkšanās centrs Rīgas sirdī. Centrs pirmo reizi tika atklāts 1938. gadā arhitekta Artūra Galindoma vadībā, bet renovēts un paplašināts – 2006. gadā. Tirdzniecības centrs ieskauj Rīdzenes ielu, kas ir izbūvēta par stiklotu pasāžu ar veikaliem, kafejnīcām un restorāniem. Īpašuma iznomājamā platība pārsniedz 20 tūkstošus kvadrātmetru. Tirdzniecības centram ir spēcīgs īrnieku sastāvs un atzīta pozīcija tirdzniecības centru tirgū Rīgā, tostarp arī pasaulslavenu zīmolu veikali – H&M, Massimo Dutti, MaxMara Weekend, Douglas, Lindex, Tommy Hilfiger, Calvin Klein Jeans, Liu Jo, Esprit, Gant, Marc O’Polo, Guess un citi. Centra 5. stāvā ir veselības un sporta komplekss. 2008. gadā Starptautiskajā tirdzniecības centru padomē (ICSC) centrs tika atzīts par labāko dizaina projektu kategorijā “Esoša projekta atjaunošana un paplašināšana”.

Par KIWIE: Latviešu izcelsmes ielu mākslinieks KIWIE ir pazīstams kā viens no pirmajiem Latvijā, kurš sāka zīmēt vienu konkrētu tēlu (character) uz sienām. Kopš 2006.gada par vienu no atpazīstamākajiem ielu simboliem Rīgas pilsētā ir kļuvis KIWIE "Fat Monster", kas ir iemantojis ievērību gan Latvijā, gan citur pasaulē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71458602sec.