Hanzas perons atklāj kultūras un mākslas terasi Vasaras perons.

Rīgā, 10. jūnijā tiks atvērta Hanzas perona vasaras terase. Tā veidota kā kultūrtelpas Hanzas perons vasaras sezonas brīvdabas filiāle un apmeklētājiem sola publiski brīvi pieejamu, mākslinieciski funkcionālu un drošu vidi, kurā baudīt izcilu uzkodu un dzērienu piedāvājumu, ikdienas atpūtu un pēc neilga brīža arī augstvērtīgus kultūras un izglītojošus pasākumus.

Vasaras perona vide tiek veidota, harmoniski integrējoties esošajā vidē, un radīta, paturot prātā epidemioloģiskos drošības noteikumus. Terase veidota no savstarpēji savienotām telpām, tādējādi radot iespēju cilvēku plūsmas kontrolei.

“Vasaras perons veidots kā lielākā pop-up pasākumu norišu terase Latvijā. Tā forma veidota ar atsauci uz blakus esošo vēsturisko Hanzas Perona ēku ar izteikti gareno apjomu un divslīpju jumtu. Vasaras perons veidots vairākos līmeņos un būvēts kā ažūra struktūra no sastatņu konstrukcijām ar dēļu apdari. Tajā iekļauts bārs, terases zona, skatuve, šūpuļtīklu un labirinta zona. No blakus esošās ielas tas atdalīts ar vēja vairogiem, kas veido vidi, kur patīkami uzturēties dažādos laika apstākļos” saka arhitekts Didzis Jaunzems.

Hanzas perona vadītāja Ieva Irbina par Vasaras peronu saka: “Mūsu mērķis bija radīt vidi, kurā gribētu uzturēties ikviens. Mums svarīga ir skaista, atvērta, viesmīlīga un funkcionāla vide. Kas vēl būtiskāk - te būs iespēja satikties – droši, estētiski, garšīgi un atmetot ikdienas rūpes.” Vasaras peronā par apmeklētāju drošību domāts, gan distancējot apmeklētāju kompānijas vienu no otras, gan digitalizējot pasūtījumu veikšanu - ēdienus un dzērienus varēs pasūtīt, sēžot pie galdiņa un izmantojot tiešsaistes pasūtīšanas formu.

Ik dienas Vasaras peronā darbosies terase, ko apkalpos projekta sadarbības partneris – restorāns “Barents”, kas pazīstams ar izcilu ēdiena kvalitāti, apkalpošanas servisu un radošiem gastronomijas risinājumiem. Vasaras Perona terasei “Barents” šefpavārs radījis īpašu ēdienkarti, kas ir videi un noskaņai atbilstoša - viegla, vasarīga, garšās un produktu izvēlē pārsteidzoša un vienlaikus pieejama par demokrātiskām cenām.

Uzkodu piedāvājumā iekļauti gan burgeri un brusketes, gan īpašās uzkodu plates vairākiem cilvēkiem – ar teļa ribiņām, paipaplu iesmiņiem, kviešu alū vārītiem vēžiem, mīdijām, grilētu asari, lēni gatavotu ziedkāpostu, gan daudzveidīgs desertu klāsts, kurā īpaši padomāts arī par vegāniem. Ēdienkartē arī plaši pārstāvēti vietējie sezonālie produkti – jaunie kartupeļi, gailenes, vietējās ogas. Kā saka “Barent” šefpavārs, “Vasaras perons būs vieta, kur svinēt dzīvi garšīgi – vai tas būtu ar kausu alus un liellopa burgeri vai ar glāzi šampanieša un svaigām austerēm.”

Vasaras perons sola arī īpašu, videi atbilstošu kultūras, mākslas un izklaides pasākumu piedāvājumu, tai skaitā kino vakarus, mūzikas, dejas un teātra performances, meistarklases un citus notikumus, tiklīdz valstī pieņemtie pulcēšanās noteikumi to ļaus. Šobrīd pirmie pasākumi paredzēti šaurākam apmeklētāju lokam – ģimenēm un draugu kompānijām, baudot gastronomiskus izaicinājumus un garšas piedzīvojumus – tai skaitā tematiskus vakariņu set-menu vakarus, dzērienu un tiem pielāgotu uzkodu degustācijas, pavāru un bārmeņu šovus, somelje vadītus vīna vakarus.

Projekts tapis kā atbilde esošajai situācijai, kurā ilgstoši neesam tikušies un sēdējuši pie viena galda – publiski un brīvi, baudot profesionāļu gatavotu ēdienu un labu mūziku estētiskā, radošā vidē. Vasaras perons piedāvā šo atkal satikšanos – vietā, laikā, mūzikā un pavisam, pavisam drīz arī daudzveidīgos kultūras notikumos.

Projekta radošajā komandā: kultūrtelpas Hanzas perons direktore un publiskās programmas līdzautore Ieva Irbina, starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles Riboca stratēģisko partnerattiecību direktore un publiskās programmas līdzautore Inese Dābola un viens no Latvijas šā brīža spilgtākajiem scenogrāfiem un arhitektiem – Didzis Jaunzems.
Galdiņu rezervācija iespējama jau tagad www.perons.lv Ieeja teritorijā bez maksas, tā brīvi pieejama un publiski atvērta. Terases darba laiki katru darba dienu būs no 16:00, savukārt brīvdienās no 11:00. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.22681403sec.