«Rīgas Ritmi 2021» izsludina pilno festivāla programmu

Starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi 2021”, kas vairākās galvaspilsētas vietās norisināsies no 30. jūnija līdz 3. jūlijam, izsludinājis pilno koncertprogrammu.

Festivāla 21. izlaidumā piedalīsies gan ārzemju zvaigznes, gan vietējie mākslinieki. Koncerti notiks VEF kultūras pilī, mūzikas namā “Daile”, “Jersika Records Stage” mākslas centrā “Noass” uz AB dambja, kā arī kultūrtelpā “M/Darbnīca” fon Stricka villas kvartālā.

VEF kultūras pilī 2. jūlijā uzstāsies Grammy nominanti jaudīgā globālās mūzikas supergrupa “Bokanté”, bet 3. jūlijā – jaunā flamenko stilistikā muzicējošais spāņu saksofonists un dziedātājs Antonio Lizana. “Šī ir mūsu pirmā viesošanās reize jūsu pilsētā un gandrīz pirmā starptautiskā uzstāšanās pēc pandēmijas, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka mums ir iespēja dalīties ar savu mūziku ar klausītājiem Rīgā,” saka Antonio. “Mūsu ideja ir izveidot koncertu, kurā klausītāji var izbaudīt muzikālu ceļojumu no flamenko saknēm līdz mūsdienu džeza mūzikas dziļumiem, tādēļ ceļojam ar savu pilno grupu, ar diviem flamenko dejotājiem, flamenko ģitāristu un džeza kvartetu…”

Mūzikas namā “Daile” 1. jūlijā uzstāsies “Riga Jazz Allstars” kopā ar pianistu Viktoru Ritovu un jauno dziedātāju Saiju Paulu, 2. jūlijā – lietuviešu modernā džeza meistari “Shinkarenko Jazz 4N” kopā ar kolorīto dziedātāju Nedu, bet 3. jūlijā – pianists Kristaps Vanadziņš ar saviem muzikālajiem draugiem, ieskaitot spēcīgās balss īpašnieci Ievu Kerēvicu.

Mākslas centrā “Noass” uz AB dambja darbosies “Jersika Records Stage”, kur norisināsies publiski pieejamas Latvijas un Lietuvas mākslinieku koncertskates, kas tiks prezentētas arī mūzikas industrijas profesionāļiem un prestižu masu mediju žurnālistiem no ārvalstīm. “Jersika Stage Stage” 2. jūlijā uzstāsies džeza dzejas projekts “klausies” un Kristapa Vanadziņa trio, bet vinila DJ setu piedāvās izdevniecības “Jersika Records” dibinātājs Mareks Ameriks, savukārt 3. jūlijā muzicēs ģitārists Jānis Ruņģis, lietuviešu saksofonistu duets Liudas Mockūnas un Arvydas Kazlauskas, kā arī vibrofonists Miķelis Dzenuška ar grupu “Uzvaras bulvāris”.

Fon Stricka villas kvartālā sadarbībā ar kultūrtelpu “M/Darbnīca” notiks gan īpaša festivāla satelītprogramma, gan “Rīgas Ritmi 2021” oficiālās jam sesijas kopā ar saksofonistu Tomu Rudzinski, kontrabasistu Tomu Poišu, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un citiem Latvijas džeza mūziķiem. Festivāla satelītprogrammu jau 30. jūnijā ieskandinās Rūdolfa Macata kvartets, 1. jūlijā “M/Darbnīcas” terasē uzstāsies Toma Mikāla trio, 2. jūlijā – somu pianista Tuomo Usitalo trio, kā arī pianista Gata Breijera sekstets, bet 3. jūlijā – bundzinieka Ivara Arutjunjana kvartets.

Novērtējot māksliniecisko programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija šā gada maijā atkārtoti piešķīra festivālam “Rīgas Ritmi” prestižo kvalitātes zīmi “EFFE Label”. Šis panākums ļaus plašai starptautiskajai auditorijai atspoguļot gan Latvijas mākslinieku talantu, gan festivāla ieguldījumu Eiropas kultūrdzīvē.

“Rīgas Ritmi 2021” organizētāji Mūsdienu mūzikas centrs izsaka pateicību festivāla atbalstītājiem: Rīgas domei, LIAA, VKKF, A/S “Tele 2”, ASV vēstniecībai, Itālijas Republikas vēstniecībai, A/S “Latvenergo”, lidsabiedrībai “Turkish Airlines” un “Audi Latvija”.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas aula.lv. Plašāka informācija par festivālu pieejama mājas lapā rigasritmi.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42576694sec.