Latvijas picērija iekļūst Eiropas TOP 50 un cer uz Neapoles sertifikātu

Pirmo reizi labāko Eiropas picēriju Top 50 iekļuvusi picērija no Latvijas – tā ir "Street Pizza" Meža ielā 4. Tops tiek veidots jau vairākus gadus, un lēmumu par iekļaušanu topā pieņem paši itāļi. Kritēriji ir stingri, taču acīmredzot kāds topa pārstāvis – "slepenais pircējs" – reiz apmeklējis picēriju un atzinis to par cienīgu iekļūt Eiropas labāko piecdesmitniekā.

Picērijas īpašnieks Aleksandrs Vēvers stāsta, nokļūšana tik respektablā topā viņiem pašiem bijis pārsteigums. Tikai pēc zvana no Itālijas, ar aicinājumu paskatīties Top 50 nominantu nosaukšanu, picērijas darbinieki uzzinājuši, ka vispār iekļauti tādā topā. Pagaidām ar 50. kārtas numuru. Tā kā "Street Pizza" strādā tikai trešo gadu, šis ir visai iespaidīgs panākums.

"Street Pizza" ir vienīgā picērija Latvijā, kura tuvākajā laikā var cerēt saņemt itāļu picērijām svarīgo Neapoles sertifikātu. Tas nozīmē, ka picu cep uz īstas uguns malkas krāsnī, kas uzkarst līdz 400 grādiem. Visi produkti picu gatavošanai nāk no Itālijas – sākot ar miltiem, sieriem un tomātiem, beidzot ar olīveļļu.

Pica no citām atšķiras arī vizuāli – tai ir tāda kā raibi apdegusi maliņa. Aleksandrs Vēvers skaidro, ka tas ir obligāts Neapoles picas nosacījums – vieglais apdeguma efekts rodas no tā, ka pica tiek cepta ļoti augstā temperatūrā 90 sekunžu laikā. Aleksandrs stāsta, ka sākumā nav bijis viegli lauzt stereotipus un priekšstatus par to, kādai jābūt picai –, apmeklētājiem sākumā licies, ka pica ir piedegusi. Tagad izveidojies īsts Neapoles picas fanu klubs. Nav brīnums, ka picērija ir arī itāļu tūristu un vietējo itāļu iecienīta, vairākkārt viesojies pat Itālijas vēstnieks.

Aleksandrs Vēvers pats devies uz Itāliju, lai apgūtu picas cepšanas smalkumus un atzīst, ka picas receptūras ir viņa un kolēģu veidotas. "Labākās itāļu tradīcijas mēģinām ieviest Latvijā," saka picērijas īpašnieks. "Pie mums visiem ir iespēja izbaudīt mazo Itāliju.''

Eiropas picēriju Top 50 var aplūkot šeit.

"Street Pizza" picērija jau otro gadu pēc kārtas ir ne tikai noturējusies prestižajā Eiropas picēriju TOP 50, bet arī pakāpusies no 50. vietas uz 46. vietu. Topa veidotāji picēriju iecēluši arī 2022. gada Latvijas labākās picērijas godā.

Eiropas picēriju TOP 50 līdzinās prestižajam restorānu Sanpelegrino TOP50, kas katru gadu paziņo 50 pasaules labākos restorānus. Arī Eiropas 50 labākās picērijas tiek izziņotas katru gadu. Topa pārstāvji ceļo pa Eiropu un apmeklē picērijas anonīmi, izvērtējot gan apkalpošanu, gan atmosfēru, gan, protams, picu kvalitāti.

Pārdaugavas picērija "Street Pizza" kā pirmā un pagaidām vienīgā Latvijas picērija Eiropas picēriju topā pirmo reizi iekļuva 2021 gadā un ieguva 50 vietu. Picērijā tiek ceptas īpašās Neapoles stila picas, kas Latvijā kļūst arvien populārākas – tās, ar gardi apdegušo maliņu – un izmantotas tikai no Itālijas nākušas sastāvdaļas. Picērija ir ne tikai vietējo, bet arī itāļu tūristu un vietējo itāļu iecienīta, tajā vairākkārt viesojies arī Itālijas vēstnieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53840399sec.