Pieczvaigžņu viesnīcas «Dome Hotel» svinīgā atklāšana par godu rekonstrukcijas noslēgumam

2022.gada 14. jūlijā ar īpašu pasākumu pēc rekonstrukcijas viesiem atkal atklāta “Dome Hotel” viesnīca un tās izsmalcinātais restorāns “Le Dome”. Svinīgā pasākuma ietvaros viesiem bija iespēja novērtēt gan izmaiņas interjerā, gan baudīt īpašu programmu ar izsmalcinātām uzkodām un interesantām ekskursijām pa viesnīcas vēsturisko ēku arhitekta pavadībā.

Skatiet 40 bildes

Rekonstrukcijas laikā interjera dizaineres Santas Meikulānes (“Lolot Design”) vadībā atjaunoti dažādi viesnīcas interjera elementi – tā kā viesnīca atrodas vairākus gadsimtus vecā ēkā, bijis nepieciešams atsvaidzināt vēsturiskās sienas, savukārt Dome Hotel pirmais stāvs ir atgriezies pie silti baltās tonalitātes. Šādas izmaiņas ieviestas, lai saglabātu mājīguma un siltuma sajūtu un radītu vēl patīkamāku atmosfēru. Tāpat pilnībā atjaunots apgaismojums un vestibila iekārtojums, kas tagad atgādina patīkamu viesistabu. Izmaiņas piedzīvojis arī restorāns “Le Dome”, kur mainīta bāra lete un papildināts apgaismojums, taču viesnīcas istabiņās saglabāta sākotnējā koncepcija, atsvaidzinot vien vēsturisko krāsojumu un mainot atsevišķus elementus.

Kā stāsta viesnīcas ģenerāldirektore Karīna Krivorota, “Dome Hotel” galvenokārt izvēlas apmesties viesi, kuri ciena privātumu un augsti vērtē apkalpošanu. Šīs viesnīcas galvenā priekšrocība ir tieši tās atrašanās vieta – “Dome Hotel” atrodas pašā Vecrīgas sirdī, netālu no Doma baznīcas, savukārt pati viesnīcas ēka ir vēsturiska celtne ar īpašu auru.

“Mūsu mērķis ir kļūt par Baltijas valstīs pieprasītāko pieczvaigžņu dizaina viesnīcu šajā segmentā. “Dome Hotel” unikalitāte slēpjas ēkas arhitektūrā un interjerā, kā arī augstvērtīgajā klientu servisā – to jau šobrīd esam pacēluši līdz “Superior” klases līmenim. Un, protams, tagad mūsu komandai ir pievienojies fantastisks šefpavārs, tāpēc mūsu restorānā iespējams baudīt īpaši izsmalcinātus ēdienus,” stāsta viesnīcas ģenerāldirektore.

Viesnīcas restorānā “Le Dome” darbu uzsākot šefpavāram Ronaldam Strigunam, ir mainījusies restorāna koncepcija – lai gan līdz šim restorāna ēdienkartē galvenokārt dominēja zivju ēdieni, tagad to papildina arī franču kulinārijas notis.

Viesnīcas atklāšanas pasākumā viesus priecēja īpaša svētku programma, kuras ietvaros apmeklētāji varēja baudīt visdažādākās uzkodas un dzērienus muzikālā pavadījumā, kā arī devās “Dome Hotel” apskates tūrē kopā ar arhitektu Reini Liepiņu, kurš viesus veda piedzīvojumā cauri 17. gadsimta ēkai, iepazīstinot viesus ar arhitektūru, interjera detaļām un vēstures liecībām.

“Šīs 17. gadsimta dzīvojamās ēkas pielāgošana, lai izveidotu tajā viesnīcu, savulaik bija nozīmīgs notikums vēsturisku ēku atjaunošanas arhitektūrā Latvijā – šeit apvienotas vēstures liecības ar 21. gadsimta dizainu. Pēc nelielas pauzes un interjeru atsvaidzināšanas viesnīca atkal sāk uzņemt viesus. Dažās telpās beidzot esam īstenojuši seno ieceri par 50. un 60. gadu Latvijas fotogrāfu radītajām Doma baznīcas fotogrāfijām – lielformāta izdrukām kā “Dome Hotel” telpas arhitektonisku paplašinājumu,” stāsta arhitekts Reinis Liepiņš, atsevišķi izceļot arī arhitektu biroja “Sudraba Arhitektūra” kolēģus un mākslinieci Inetu Sipunovu. Interjera atjaunošanas laikā izmantoti arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Latvijas Nacionālās Bibliotēkas krājumi.

“Dome Hotel” ir pieczvaigžņu “Superior” dizaina viesnīca, kas lepojas ar unikālu arhitektūru un interjeru, kas ir pagājušo gadsimtu vēstures liecība mūsdienu interpretācijā, kā arī ar nevainojamu servisu un individuālu pieeju viesu apkalpošanā. Viesiem pieejamas ne tikai 15 luksusa līmeņa istabiņas un neatkārtojami ēdieni restorānā “Le Dome”, bet arī iespēja baudīt elpu aizraujošu skatu uz vecpilsētu un atslābināties dažādās spa procedūrās. Dizaina viesnīcā “Dome Hotel” pieejamas arī konferenču telpas svarīgām sanāksmēm un lietišķiem pasākumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64386797sec.