«Grand Hotel Kempinski» Riga kļūst par bronzas etalona «Earth Check» īpašnieku

Virzoties uz uzņēmuma ilgtspējīgas attīstības stiprināšanu, 2022.gadā Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga (GHKR) pārstāvji aktīvi organizēja un atbalstīja ar ekoprogrammu un socialo atbildību saistītus projektus. Par sasniegtajiem rezultātiem ilgtspējīgas attīstības jomā, GHKR kļuva par bronzas etalona Earth Check ieguvēju.

Earth Check ir autoritatīva organizācija, kas nosaka vides standartus starptautiskajai viesmīlības nozarei. Pamatojoties uz 2022.gada Earth Check komitejas vērtējumu, Grand Hotel Kempinski Riga pārstrādāja vairāk nekā 103 kilogramus novalkātas darba formas un sociālajām mājām otrreizējai izmantošanai nodeva 646 kilogramus gultas veļas. Tas kas attiecās uz plastmasu, Latvijas depozīta sistēmā, papildus standarta stikla un papīra pārstrādei, tika pārstrādātas 35 863 pudeles. Pārstrādei tika arī regulāri nodoti kompleksie atkritumi kā elektronika.

Iekšējā viesnīcas ekosistēma ir aprīkota ar apzinām iniciatīvām, jo īpaši, izmantojot videi draudzīgu elektroenerģiju, kas ražota no atjaunojamiem avotiem. Turklat viesnīcas ēkā ir uzstādīta "SMART" sistēma, kas regulē telpas temperatūru un gaisa kondicionēšanas sistēmu atbilstoši viesnīcas viesu kustībai.

Nepamanīta nav palikusi arī viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga ēdināšanas stratēģija. Viesnīcas restorāna Stage 22 šefpavāra ēdienkarte ir izstrādāta pēc "Zero waste" principa.

"Papildus "Zaļajiem projektiem" mēs aktīvi strādājam arī pie sociālās atbildības. Piemēram, restorānā Stage 22 tiek rīkota mākslas izstāde, kuras ietvaros esam izstrādājuši mākslas ēdienkarte un no katra pārdotā seta tiek ziedoti 5 euro organizācijai "Marta" - vienīgā sieviešu tiesību aizstāvības organizācija Latvijā. Katru gadu, pēdējo piecu gadu laikā, kopā ar labdarības organizācijām īstenojam kopīgus pasākumus bērniem. Būt sabiedrībai noderīgiem mums ir liela vērtība." saka Grand Hotel Kempinski Riga sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja.

Palīdzot planētai un sabiedrībai, ne tikai savu ieguldījumu sniedz viesnīcas pārstāvji, bet arī viesi. GHKR darbojas BeHealth programma, no kuras iekasētie līdzekļi tiek pārskaitīti Latvijas onkoloģisko pacientu atbalsta biedrībai "Dzīvības koks", vēža pacentu psiholoģiskās rehabilitācijas programmai. Ikviens viesis var piedalīties, ziedojot papildus 1 euro uzturēšanas summai viesnīcā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Uzņēmumi


Grand Hotel Kempinski Riga
,


Stage 22
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28078604sec.