14 kvadrātmetru viesnīcas numuri jeb konteineru viesnīcu popularitāte

Ceļojumu blogere un fotogrāfe Silvija Permanna (Silvia Pärmann)
Lietots kravas konteiners noteikti nav pirmā lieta, kas nāk prātā, meklējot naktsmītni ceļojuma laikā, taču aizvien vairāk cilvēku visā pasaulē, ceļojot darba vai atpūtas nolūkā, izvēlas šādas naktsmītnes. Konteineru viesnīcas ir parādījušās gan lielpilsētās, gan neskartas dabas vidū – no ASV līdz Austrālijai, no Londonas centra līdz Gruzijas slēpošanas kūrortiem. Tuvākā šāda veida viesnīca atrodas arī Tallinā, Telliskivi radošajā kvartālā. Straujo šādu naktsmītņu popularitāti var skaidrot ar praktiskumu un ilgtspēju.

Pasaule strauji virzās uz unikāliem un vienlaikus videi draudzīgākiem risinājumiem, tāpēc nav pārsteigums, ka viesnīcas, kas veidotas no atkārtoti izmantotiem kravas konteineriem, ir tik populāras. Konteiners pēc savas būtības ir metāla kaste, kas iekšpusē ir tumša, bet no ārpuses tajā ir grūti iekļūt - vēl pagājušajā gadsimtā neviens nebūtu uzskatījis to par mājīgu nakšņošanas vietu. Tomēr vienlaikus konteiners ir arī praktisks, videi draudzīgs un arhitektoniski mudina domāt pilnīgi jaunās kategorijās. No praktiskā viedokļa tas ir viens no izcilākajiem celtniecības materiāliem, tāpēc viesnīcu uzņēmumi ir sākuši dot tiem priekšroku. Konteiners ir arī ļoti izturīgs, pieejams par salīdzinoši zemu cenu un viegli transportējams – liekot tos vienu uz otra, arhitekti var radoši izpausties.

Konteiners kā viesnīcas numurs, bārs vai pat baseins
Parasti konteineru viesnīcās viens konteiners ir viens numurs. Atkarībā no viesnīcas daži konteineri kļūst par bāru vai, kā tas ir noticis Beach Box viesnīcā Indijā, Goa pludmalē, arī par peldbaseinu. Tomēr, neraugoties uz skarbo fasādi un agrāko pielietojumu, konteineri var piedāvāt visu, ko sagaidām no viesnīcas numura.

Lietotu konteineru cenas svārstās no 3500 līdz 5000 eiro – protams, tie nav gatavi tūlītējai izmantošanai, tāpēc nepieciešami papildus ieguldījumi. Lai gan pirmajā brīdī varētu šķist, ka konteineru viesnīcas attiecas uz zemāko cenu kategoriju, lielākā daļa šādu viesnīcu pasaulē visbiežāk tiek iekļautas dizaina un pat luksusa viesnīcu kategorijā. Indijā, Vjetnamā, ASV un Austrālijā ir daži konteineru hosteļi, bet Gruzijas slēpošanas kūrortā Gaudauri var atpūsties slēpošanas un jogas viesnīcā, kas lielā mērā ir būvēta no kravas konteineriem un pozicionējas kā dizaina viesnīca (numurs no 150 eiro par nakti). Valparaiso piekrastē Čīlē nakti var pavadīt šāda tipa viesnīcā “WineBox” (no 90 eiro par nakti), arī Igaunija neatpaliek – konteinera viesnīcā “Hektor Container” vasarā numuriņš divām personām izmaksās aptuveni 120 eiro par nakti.

Maza ekoloģiskā pēda
Tallinā viesnīca atrodas cara laika lokomotīvju depo, kurā kravas konteineri salikti viens uz otra. Ieejot ēkā, pārsteidz plašums, gaisma un pat greznums, ko nevarētu gaidīt no lokomotīvju remontam paredzētas ēkas, kas pilna ar konteineriem. 84 konteineri ir izvietoti divos līmeņos, katrs no tiem ir novietots tā, lai būtu pietiekami daudz dabiskas gaismas. Katrs numurs ir aptuveni 14 kvadrātmetrus liels un, lai gan tas šķiet maz, patiesībā, tajā ir vairāk vietas nekā daudzās Londonas viesnīcās. Konteinerā ir vieta gulēšanai un dušas apmeklējumam, bet papildus tam viesnīca piedāvā plašas koplietošanas atpūtas telpas, virtuvi, jogas zāli u.c. Tā ir piemērota vieta digitālajiem nomadiem - viesnīca ar atjautīgu dizainu un nelielu ekoloģisko pēdu. Jāpiemin arī viesnīcas atrašanās vieta - Telliskivi radošais kvartāls ir bagāts ar dažādām ēstuvēm un galerijām, turklāt atrodas tikai dažu soļu attālumā no vecpilsētas. Konteineru viesnīcu popularitātes atslēga ir atrašanās vieta, bet draudzīgums videi ir bonuss, ko cilvēki meklē aizvien biežāk.

Telliskivi kvartāla piedāvājums un viesnīcas iekārtojums
Ierodoties konteineru viesnīcā “Hektor”, var izmantot bagātīgo grāmatu plauktu piedāvājumu un palikt numurā, vai doties uz netālu esošo muzeju “Fotografiska” un apskatīt Mailza Oldridža izstādi – viesnīca sadarbojas ar muzeju, tādēļ biļetes var iegādāties lētāk. Noteikti vērts pavakariņot muzeja restorānā, kurā tiek ievēroti ilgtspējas principi.
Pats konteiners ir iekārtots lakoniski, bet pārdomāti - zem gultas ir kaste, kurā ietilpst pat bagāžas koferis. Ja negribas uzturēties koplietošanas telpās, katrā numura ir neliels rakstāmgalda un internets. Apdarē ir izmantoti dabīgi materiāli, piemēram, finieris, kas ļauj pilnībā aizmirst, ka pats konteiners ir no metāla. Uz katras istabas sienas atradīsiet arī jautrus faktus par konteineriem, piemēram, ka pirms kļūšanas par viesnīcas numuru konteinerā varēja ievietot 19 000 kilogramus rīsu, kas ir pilnīgi pietiekams daudzums, lai katrs Tallinas iedzīvotājs varētu saņemt bļodiņu rīsu. Kravas konteiners pēc savas būtības ir ļoti racionāls, tāda ir arī viesnīca – durvis var atvērt ar kodiem, nekādas ņemšanās ar atslēgām un durvju kartītēm, atkritumu tvertnes dažādu veidu atkritumiem atrodas gaiteņos, nepieblīvējot nelielo numuru, un temperatūru var regulēt.

Lai gan viesnīcas koplietošanas telpās daudz vietas, lai atpūstos, meditētu, nodarbotos ar jogu vai strādātu pie datora, lielākā daļa viesu dod priekšroku laika pavadīšanai viesnīcas bārā. Bārs vienlaikus ir arī viesu uzņemšanas zona, kā arī brokastu pasniegšanas vieta.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47775793sec.