Honkongas uzņēmējus pārsteidz viņu restorāna viltojums

Ko darītu jūs, ja jums piederošam restorānam kādudien uzrastos viltojums? Tieši tā gadījies kādas ēstuves īpašniekiem Honkongā.

Iecienīta Honkongas restorāna "Chachawan Isaan Thai and Bar" līdzdibinātāja Jena Vona nesen no paziņas saņēma e-pasta vēstuli ar vairākām fotogrāfijām, kurās redzama vēl viena "Chachawan" ēstuve Šanhajā. Arī restorāna Facebook lapā ļaudis vaicāja, vai "Chachawan" vēris durvis arī Šanhajā.

Apskatot attēlus vērīgāk, uzņēmēja atskārta, ka censoņi kontinentālajā Ķīnā radījuši teju perfektu viņas veiksmīgā restorāna kopiju – ar gandrīz identisku fasādi, interjeru un ēdienkarti. Turklāt restorāna pakaļdarinājums, kurš apmeklētājiem atvērts vien mēnesi, jau bija izpelnījies pozitīvas atsauksmes kādā Ķīnas interneta vietnē.

"Esam ārkārtīgi vīlušies, redzot, kā kāds restorāns Ķīnā izmantojis ne vien "Chachawan" vārdu, bet arī mūsu logo un šriftu, kurš tika radīts īpaši mums," atzinusi restorāna vadība. "Viņi izmantojuši arī ļoti līdzīgus retro plakātu motīvus interjeram un reklāmas materiāliem, kā arī dažādus dekorus."

Lai gan pakaļdarinājuma – Šanhajas "Chachawan" – vadība un darbinieki CNN reportieriem apgalvojuši, ka viņiem nav bijis zināms par līdzīga restorāna eksistenci Honkongā, oriģinālās ēstuves īpašnieki par to ir vairāk nekā pārsteigti. "Patiesībā mūsu uzņēmumam ar viņiem bija formāla tikšanās, un viņi izteica interesi par mūsu filiāles atvēršanu kontinentālajā Ķīnā, no kā mēs atteicāmies," norādījis oriģinālā restorāna pārstāvis.

Neskaitot plaši dokumentētus gadījumus par "Apple" veikalu atdarināšanu, pēdējā laikā par pakaļdarinātāju upuriem Ķīnā bieži kļūst arī restorāni. Piemēram, Japānas uzņēmumam "Uncle Rikuro" pirms kāda laika kļuva zināms, ka Ķīnā zem tāda paša nosaukuma atvērts vesels kafejnīcu tīkls. Zināms, ka vēl joprojām valstī darbojas vismaz 200 "Uncle Rikuro" kafejnīcu atdarinājumi.

Tikmēr centieni šādas situācijas risināt tiesiskā ceļā uzņēmējiem vairumā gadījumu ir nesekmīgi. Lai gan Ķīnā ir spēkā likumi, kas paredz preču zīmju aizsardzību, kāds Honkongas jurists norāda, ka daudziem uzņēmējiem esot grūtības izprast un veikt preču zīmes reģistrācijas procesu. Neskaitot nepieciešamo dokumentāciju, valdība pieprasa arī, lai attiecīgā koncepcija jau būtu guvusi "labu atpazīstamību", un kas tāds tik biezi apdzīvotā valstī kā Ķīna nav panākams viegli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22532511sec.