Viļņas lidostā pabeigts skrejceļa remonts; lidosta atkal pilnā darba gatavībā

Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcija tikusi pabeigta ieplānotajā laikā - līdz pagājušās nedēļas ceturtdienas 23:59. Atjaunotais skrejceļš arī ticis oficiāli atvērts ar īpašu ceremoniju. Jau kopš piektdienas - pēc 35 dienu pauzes, vairums lidojumu, kas paredzēti uz vai no Viļņas, atkal seko savam ierastajam grafikam.

"Mēs esam priecīgi paziņot, ka nacionālā līmeņa projekts ir veiksmīgi noslēdzies - un arī paredzētajā laikā. Atjaunotais skrejceļš tika atvērts arī uzreiz pēc tā darbu nodošanas. Es lepojos ar visu Lietuvas lidostu komandu," sacīja Lietuvas lidostu vadītājs Gediminas Almantas.

Viņš arī norādīja, ka iepriekšējais lidostas skrejceļa renovācijas pasākums noritēja pirms 20 gadiem. Līdz ar to šobrīd veiktā renovācija bija nepieciešama ne tikai, lai nodrošinātu Lietuvas lidostas ikdienas aktivitātes, noturot vadošo lomu, bet arī lai nodrošinātu pasažieru drošību.

Renovācijas darbos tika nomainīts skrejceļa segums, pastiprināti skrejceļa pamati, izveidojot jaunus notekūdeņu novades un savākšanas sistēmas. Tāpat nomanītas arī skrejceļa apgaismojuma sistēmas. Lai arī lidosta jau atkal ir atvērta, darbi pie skrejceļa pilnveidošanas vēl turpināsies līdz pat rudenim - tomēr šie darbi netraucēs lidostas ikdienai.

Rekonstrukcijas laikā lidojumi uz Viļņu tika pārkoordinēti uz Kauņas lidostu, kas jau iepriekš bija gatavojusies šīm izmaiņām, izveidojot jaunu termināli, kā arī autostāvvietu un pat pieņemot darbā papildu darbiniekus. Kopumā 35 dienās Kauņas lidosta apkalpojusi aptuveni 4000 lidojumus.

Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcija izmaksājusi aptuveni 19 miljonus eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43843389sec.