Vēl kāda lidosta apsver iespēju tās teritorijās ieviest iebraukšanas nodevu

Sekojot arvien pieaugošajam pasažieru apjomam un arī automašīnu īpašnieku skaitam, arī Bostonā esošā Logana lidosta šobrīd apsver iespēju iespēju ieviest maksu par pasažieru pavadīšanu uz lidostu jeb maksu par iebraukšanu lidostas teritorijā.

Masačūsetas atbildīgas iestādes, kopā ar vides aktīvistiem šobrīd pēta šāda lēmuma sekas. Šobrīd gan nav zināms kāda varētu būt iebraukšanas maksa, taču paredzams, ka tā varētu būt gana ievērojama, lai vispār būtu jēga šādu maksu ieviest.

Abas grupas, paužot viedokli par šādas maksas ieviešanu, uzsver to, ka ap lidostu veidojas ļoti lieli sastrēgumi un piesārņojums. Katru dienu lidostā ierodas ap 20 000 automašīnu, lai sagaidītu vai pavadītu ceļotājus. Apmaiņā pret pētījuma veikšanu, lidostā tiks izbūvētas vēl 5000 jaunas automašīnu stāvvietas.

"Mūsu mērķis ir palielināt sabiedriskā transporta un kopābraukšanas iespējas pilsētā un arī pilsētas apkārtnē dzīvojošajiem cilvēkiem. Iebraukšanas nodeva ir ieviesta arī dažās citās pasaules lidostās, kas ir ļoti nosloegotas un mums ir vismaz jāizpēta iespēja ko tādu ieviest arī Bostonā," sacīja vides aizstāvji.

Ņemot vērā pieaugošo noslogojumu un vides kaitējumu, kāds rodas automašīnām stāvot rindā, lai tiktu lidostas teritorijā, pētījums jau šobrīd parāda, ka iemesli šādai nodevai ir. Tāpat tiek uzsvērts, ka pilsētas pasaulē arvien vairāk cenšas "domāt zaļi", kamēr lidostas un to noslogojums rada arvien lielāku piesārņojumu. Viens no iemesliem ir arī infrastruktūras nepilnības, neļaujot cilvēkiem uz lidostu doties ērti ar sabiedrisko transportu. Tomēr, ja sabiedriskais transports ir pieejams, ekonomiskais faktors - tas, ka būtu jāmaksā papildu par iebraukšanu lidostā, liktu ceļotājiem nosliegties par labu videi draudzīgākajam sabiedriskajam transportam.

Eksperti spekulē, ka nodeva, lai iebrauktu lidostā, varētu būt no 2 - 5 ASV dolāriem, kas būtu ļoti līdzīga sabiedriskā transporta cenai Bostonā.

Bostonas lidosta gan nav vienīgā, kas apsver ieviest vai jau ieviesusi šādu iebraukšanas maksu - tāda ir arī, piemēram, Dalasā. Tomēr vairumā pasaules šāda nodeva nav ieviesta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19833899sec.