«Resnās, neglītās un vecās» Aeroflot stjuartes daļēji uzvar tiesā pret lidsabiedrību

Jau vēstījām, kas 2017.gada sākumā Aeroflot stjuartes, konkrētāk 42 gadīgā Jevgēņija Magurina iesniedza prasību tiesā pret Aeroflot par diskrimināciju pret saviem darbiniekiem.

Balstoties uz Magurinas pausto, Krievijas lidsabiedrība darbā pieņēmusi tikai sievietes, kurām kurpju izmērs bijis zem 44, bet sievietes, kuras pieņēmušās svarā, saņēmušas mazākus atalgojumus, arī liedzot tām iespēju strādāt starptautiskos lidojumos. Tieši starptautiskos lidojumos Aeroflot iespējams nopelnīt vairāk. Maugurinas tiesas prāvā viņai pievienojās arī vēl citas stjuartes, ironiski sevi saucot par "resnajām, neglītajām un vecajām stjuartēm".

Lidsabiedrība iepriekš noraidīja diskriminācijas apsūdzības.

"Aeroflot neuzstāda ģeogrāfiskus ierobežojumus kur gaisa kuģa apkalpe var vai nevar lidot," sacīja Aeroflot pārstāvis Vladimirs Aleksandrovs. Tomēr Aeroflot atzina, ka kompānijai ir konkrēti nosacījumi savu darbinieku ārējam izskatam. "Aeroflot ir augstas klases lidsabiedrība un viens no iemesliem, kāpēc cilvēki maksā par mūsu biļetēm, ir mūsu darbinieku ārējais izskats," toreiz pauda lidsabiedrība.

Tomēr Maskavas tiesa 6.septembrī nolēmusi likt Aeroflot izmaksāt Magurinai aptuveni 300 ASV dolāru kompensāciju par algas neatbilstībām, kā arī morālo kompensāciju 87 ASV dolāru apmērā. Tāpat tiesa nospriedusi Aeroflot likvidēt iekšējos noteikumus, kas nosaka, ka stjuartu apģērbs ietekmē viņu atalgojumu. Tomēr tiesa gan nav atzinusi, ka lidsabiedrībā norisinās diskriminācija - šādā gadījumā tiesas spriedums būtu bargāks.

Aeroflot atteikusies komentēt tiesas spriedumu.

Vēl šā gada aprīlī, cita Magurinas prasība tiesā tika noraidīta. Toreiz viņa prasīja no Aeroflot piedzīt aptuveni 8700 ASV dolāru kompensāciju par morālo kaitējumu un diskrimināciju lidsabiedrībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14372206sec.