Vai Eiropas lētās lidsabiedrības varētu konsolidēties?

Eiropas aviācijas nākotne pieder zemo cenu lidsabiedrībām. Vai vismaz tā liekas, spriežot pēc šā brīža Ryanair veiksmes gājiena Eiropā (kļūstot par lielāko Eiropas lidsabiedrību). Nesenā pagātnē Starptautiskās Gaisa Satiksmes Asociācijas vadītājs Aleksandrs de Juniaks ziņu aģentūrai Bloomberg sacījis, ka Eiropas lielākajām lidsabierībām ir jākonsolidē savas zemo cenu lidsabiedrības, lai būtu spējīgas sacensties ar tām zemo cenu lidsabiedrībām, kuras strādā tikai pēc šā principa. 

Novērojams, ka lidsabiedrības, kuras lido pēc principa - lido lēti un maksimāli vienkārši, arvien vairāk izplešas pasaulē.

Juniaks, kas bijis arī aviokompānijas Air France-KLM vadītājs, sacījis, ka viņaprāt Eiropas tirgū nav pietiekami daudz vietas, lai eksistētu, piemēram, divpadsmit zemo cenu lidsabiedrības. Lielākā daļa šo, pārsvarā lielo aviokompāniju izveidoto kompāniju, darbojas ar daudz mazākām flotēm nekā Eiropas zemo cenu giganti Ryanair un Easyjet.

Kā piemēram, Eiropas zemo cenu lidsabiedrību tirgū šobrīd jau ir Eurowings (ko izveidojusi Lufthansa), Vueling (IAG), Iberia Express (Iberia), Transavia (Air France-KLM), kā arī Norwegian un Wizzair. Tāpat šobrīd tirgū plāno ienākt arī Joon, ko speciāli jauniešiem veido Air France-KLM. Pat Norwegian, kam ir 150 lidaparātu, ļoti atpaliek no diviem līderiem - EasyJet ar 250 lidmašīnām, bet Ryanair ar 400 lidmašīnām.

Juniaks uzkata, ka lielajām lidsabiedrībām būtu jāapvieno savas zemo cenu lidsabiedrības, lai pilnā spēkā spētu konkurēt ar Ryanair un Easyjet, tādejādi izvairoties no zemo cenu lidsabiedrību likstām, kādas piedzīvojuši Alitalia un Air Berlin.

Līdz ar to ir jautājums ir aktuāls - vai labāk katrs cīnās par sevi un Ryanair/EasyJet, kā arī atsevišķos reģionos arī Wizzair plūc uzvaras laurus, kļūstot par teju vai monopolistiem - vai arī citas lidsabiedrības apvienojas, veidojot vienu, spēcīgu konkurentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20676494sec.