Interesantākās kosmosa misijas 2018.gadā

Esam jau vēstījuši, ka 2018.gads būs visai ievērojams pasaules kosmosa industrijai - jo šogad paredzēti daudzi dažādi interesanti projekti. Piemēram, Ķīna plāno uz Marsa audzēt kartupeļus, kosmosā dosies vairākas privātās kompānijas - un arī valstis, kas iepriekš neko tādu nav darījušas. Tāpēc piedāvājam iepazīties ar pāris interesantākajām 2018.gadā paredzētajām kosmosa misijām.

Janvāris

Šonedēļ jau piedzīvojām SpaceX raķetes pacelšanos, līdzi kosmosā aizvedot arī vienu no ASV militārajiem satelītiem. SpaceX ir privāts projekts, kas pieder Elonam Muskam - jā, tam pašam, kam pieder arī Tesla autokompānija. Vēl kādā lidojumā drīzumā SpaceX plāno aplidot Marsu ar vienu no Teslas mašīnām tajā iekšā.

Iespējams janvārī pasaule pieredzēs arī "Electron" raķetes startu no Jaunzēlandes. Raķeti izstrādā kompānija "Rocket Lab", kas sevi pozicionē kā lēto cenu kosmosa lidsabiedrība.

Februāris

Krievija plāno trīs stundu lidojumā sasniegt Starptautisko Kosmosa Staciju - trīs stundas būtu divas reizes ātrāk nekā iepriekšējie ātrākie lidojumi uz SKS.

Marts

Indija plāno sūtīt savu otro misiju uz Mēnesi.

Maijs

Tiks palaista misija uz Marsu - "InSight". Uz "sarkanās" planētas misija nosēdīsies novembrī un paredzēts, ka misija pētīs planētas seismoloģiju.

Jūnijs

Japānas komosa kuģis "Hayabusa-2" sasniegs asteorīdu "Ryugu", ar kuru paredzēts līdz 2020.gadam atgādāt uz Zemi astroroīda piemērus.

Jūlijs

NASA misija "Parker Solar Probe" tiks palaista kosmosā, lai dotos tuvāk Saulei nekā jebkurš iepriekšējais kosmosa kuģis. Tas arī būs ātrākais gaisa kuģis, kas jebkad palaists kosmosā.

Augusts

Boeing sāks testus ar savu pirmo kosmosa kuģi "Starliner CST-100", ar kuru paredzēts kosmosā sūtīt cilvēkus jau šī gada novembrī.

SpaceX kosmosā sūtīs pirmos cilvēkus no ASV teritorijas kopš 2011.gada. Tas būs testa lidojums misijai "Crew Dragon".

Oktobris

Komosā dosies Eiropas un Japānas kopprojekts "BepiColombo", kam plānots doties uz Merkūru. Paredzēts, ka kosmosa kuģis veiks divas orbītas 2025.gadā.

Šīs ir tikai misijas par kurām zināms, ka tās tiks veiktas - visdrīzāk norādītajos mēnešos. Piemēram, Ķīnas misija uz Mēnesi nav 100% skaidra - tā paziņojusi, ka plāno to veikt, taču neko konkrētāku un tāpēc nav iekļauta šajā sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40450501sec.