ASV prezidents Tramps «nokaulējis» cenu jaunajām «Air Force One» lidmašīnām

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps sarunās ar aviobūves kompāniju "Boeing" licis lietā savas uzņēmēja prasmes un nokaulējis visai ievērojamu summu no rēķina, ko "Boeing" prasītu par divu jaunu "Air Force One" lidmašīnu izbūvi.

Lai arī Trampam izdevies nokaulēt 1,4 miljardus ASV dolāru (aptuveni 1,14 miljardi eiro), abas lidmašīnas tāpat izmaksās ļoti ievērojamu summu - aptuveni 3,9 miljardus ASV dolāru (3,2 miljardi eiro). 

Tomēr jāņem vērā, ka šādā veidā Tramps "nokaulējis" vairāk nekā trešdaļu no cenas. To, ka prezidents ir sekmīgi kaulējies, apstiprina arī pats "Boeing", norādot "Prezidents Tramps panāca labu darījumu amerikaņu vārdā".

2016.gadā, mēnesi pēc savas ievēlēšanas, Donalds Tramps paziņoja, ka viņš atcels iepriekšējo prezidentu laikā pasūtītās "Boeing" lidmašīnas. Toreiz viņš atsaucās uz paredzēto cenu - virs 4 miljardiem ASV dolāru, nosaucot to par "smieklīgu".

Šā brīža "Boeing" lidmašinas, kas kalpo kā ASV prezidenta oficiālās lidmašīnas tikušas izgatavotas 1989.gadā. Tās ir veidotas, lai izturētu īpašus apstākļus - pat atombumbas veiktu elektromagnētisko pulsu. Tāpat lidmašinas aprīkotas ar raķešu brīdinājuma sistēmu, 87 telefonlīnijām un dažādām citām ekstrām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20104408sec.