Austrālijas lidsabiedrības varēs lidojumos atstāt tikai vienu personu pilotu kabīnē

Austrālijā reģistrētās aviosabiedrības turpmāk varēs izvērtēt vai tām patiešām vajadzīgi divi apkalpes locekļi pilotu kabīnē visu laiku, vadot lidaparātu, vēstī Civilās Aviācijas Drošības Autoritāte (CADA). Austrālija šādi sekos tādām valstīm kā Vācija, Kanāda un Šveice.

2015.gada sākumā Austrālija pievienojās tām pasaules valstīm, kurās jau pastāvēja regulējums - jebkurā komerciāla tipa lidojumā ar vairāk nekā 50 pasažieriem, visu laiku pilotu kabīnē jāatrodas vismaz diviem apkalpes locekļiem. Šāds regulējums pasaulē tika ieviests pēc tam, kad Vācijā "Germanwings" pilots apzināti izraisīja katastrofu. Arī toreiz lidmašīnai bija divi piloti, taču otrais pilots - Andreas Lubits savu kapteini nelaida atpakaļ pilotu kabīnē, pēc tam, kad tas bija uz brīdi izgājis. Pēc tam Lubits ar lidmašīnu izraisīja katastrofu, to ietriecot Francijas Alpos.

Pēc katastrofas tika izveidots noteikums - ja viens no pilotiem kabīni pamet, viņa vietā kabīnē jāatrodas stjuartam.

Tomēr, kā vēstī CADA, šāds risinājums īsti labumu nenes - pilots, kas vada lidmašīnu brīdī, kad viņa kolēģis ir izgājis, var daudz vieglāk novērst savu uzmanību no kontrolpaneļa, izraisot traģēdiju. Tāpat stjuartu atrašanās kabīnē pilotus var uztraukt, bet lidmašīnas kabīnē ir par vienu stjuartu, kas nozīmē zemāku drošības līmeni kabīnē.

Tāpat šis noteikums nozīmē vēl vienu - vēl vienam cilvēkam šobrīd ir pieeja pilotu kabīnei un pilotu kabīnes durvis tiek atvērtas/aizvērtas divas reizes biežāk, kas arī rada potenciālu apdraudējumu.

Kā piemēram, Lufthansa noteikumu par divām personām kabīnē, likvidēja jau 2016.gadā un šobrīd lielāko uzmanību pievērš apkalpes garīgās veselības uzmanīšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.81376791sec.