8 interesanti fakti par ceļošanu lidmašīnā

Internetā ir atrodami vairāki padomi, kā labāk saplānot savu ceļojumu. Taču par spīti visiem šiem ieteikumiem, vēl joprojām ir atrodami mazi knifiņi un interesanti fakti, ko tu, iespējams, nezināji par lidmašīnām un ceļošanu tajās.

Nekādu radaru virs okeāniem

Kad lidmašīna lido virs okeāna, to nav iespējams izsekot ar radaru. Kolīdz tā atrodas vairāk kā 240 km attālumā no sauszemes, piloti ar gaisa satiksmes dienestu sazinās ar augstas frekvences radio palīdzību.

"Brīnumainas atveseļošanās" lidojumu laikā

Bieži vien cilvēki izliekas, ka viņiem ir nepieciešami ratiņkrēsli, lai iegūtu iekāpšanas prioritāti. Ir iespējams, ka  10 cilvēkiem būs nepieciešami ratiņkrēsli iekāpjot lidmašīnā, taču izkāpjot no lidmašīnas ratiņkrēsls būs vajadzīgs tikai vienam cilvēkam. Piloti un stjuarti šādas situācijas sauc par "Brīnumu lidojumiem".

Suņi ļoti baidās no lidošanas

Suņi no lidošanas sāk baidīties jau pirms tie ir iekāpuši lidmašīnā. Lidostas krāvēji var censties suni nomierināt,  un, ja uz būra ir suņa vārds, krāvējiem šī nomierināšana var izdoties veiksmīgāka. Turpretī kaķi gan par lidošanu neuztraucas. 

Lai lidmašīna lidotu, nav vajadzīgas visas tās detaļas

Pastāv ļoti garš saraksts, kurā ir uzskaitītas visas detaļas, kas varbūt saplīsušas vai pazudušas. Bez šīm detaļām lidmašīna tik un tā var turpināt savu lidojumu. 

Nevajadzīgi ciparu kodi

Čemodāni ar ciparu kodiem nav drošāki, kā čemodāni bez tiem. Rāvējslēdzēju tik un tā var attaisīt ar pildspalvas palīdzību.

Pilotu ēdieni

Pilotiem tiek pasniegtas dažādas maltītes, un viņi nedrīkst tās dalīt savā starpā. Šādi noteikumi jāievēro, lai izvairītos no saindēšanās ar ēdienu.

Lidmašīnas negaisu laikā

Zibens iesperšana lidmašīnā nav reta parādība. Patiesībā dažkārt lidmašīnas pašas izraisa šādu darbību, lidojot cauri uzlādētiem negaisa mākoņiem, kā rezultātā zibens iesper pa lidmašīnu. Vidējā komerciālā lidmašīna tiek sasperta vismaz reizi gadā. Taču lidmašīnas ir būvētas tā, lai šos spērienus izturētu.

Iemesls čemodānu aizceļošanai

Ja no čemodāna nav noņemtas iepriekšējo ceļojumu birkas, tad pastāv lielāka iespēja, ka čemodāns nenokļūs līdz izvēlētajam galamērķim vai arī tiks pāradresēts uz citu maršrutu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32023191sec.