«Etihad Airways» testēs ierīci, kas varētu identificēt pasažierus ar vīrusa pazīmēm

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nacionālā lidsabiedrība "Etihad Airways", sadarbojoties ar Austrālijas tehnoloģiju uzņēmumu "Elenium Automation", izstrādā jaunu tehnoloģiju, kas lidostās palīdzētu identificēt ceļotājus ar veselības traucējumiem – tostarp arī koronavīrusu agrīnā stadijā.

Šī iekārta, kas tiktu uzstādīta lidostas kontaktpunktos - reģistrācijas vai informācijas punktos, bagāžas saņemšanas vietās, kā arī drošības pārbaudes punktos un pasu kontroles vietās, varētu kontrolēt lietotāja temperatūru, sirdsdarbības ātrumu un elpošanas ritmu.

Lidsabiedrības pārstāvji skaidro, ka sistēma automātiski apturēs pašapkalpošanās procesu vai bagāžas atdošanu/saņemšanu, ja pasažiera vitālie rādītāji norādīs uz iespējamiem slimības simptomiem. Gadījumos, kad šie simptomi tiktu apstiprināti, uzmanību pasažierim pievērsīs kvalificēts personāls, kas vajadzības gadījumā var veikt turpmākus beselības novērtējumus un pārvaldīt ceļotājus.

"Etihad Airways" apgalvo, ka sākotnēji izmēģinās tehnoloģiju tās mītnes lidostā Abū Dabī, AAE galvaspilsētā, aprīļa beigās un visu maija mēnesi. Sākotnēji to izmēģinās vairāki brīvprātīgie, bet vēlāk – arī visi pasažieri.

Lidsabiedrības pārstāvji apgalvo - šī tehnoloģija nav izstrādāta vai paredzēta medicīnisku slimību diagnosticēšanai. Tas ir agrīns brīdinājuma indikators, kas palīdzēs identificēt cilvēkus ar vispārējiem simptomiem, lai medicīnas eksperti varētu tos tālāk novērtēt, potenciāli novēršot vīrusa izplatīšanos galamērķos, uz kuriem dodas pasažieri.

"Elenium Automation" ir iesniedzis patentus tehnoloģijai, kas aviācijas pašapkalpošanās punktos automātiskai noteiks slimības simptomus, kā arī bezkontakta pašapkalpošanās tehnoloģijai lidostā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26038885sec.