Lidostām uzdots nodrošināt sekmīgu pāreju uz pasažieru elektronisko anketēšanu

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) uzdevusi Latvijas starptautiskajām lidostām nodrošināt veiksmīgu pāreju uz pasažieru elektronisko anketēšanu un aizpildīto apliecinājumu kontroli aviācijas nozarē.Ar nākamo nedēļu personām, kuras ieceļos Latvijā, ir jāaizpilda elektroniskā anketa, ko nomainīs līdzšinējās papīra anketas. 

 “Gaisa transports arī Covid-19 pandēmijas laikā ir drošākais pārvietošanās līdzeklis, nozare ir arī atbildīga pret sabiedrības veselību, maksimāli novēršot visus iespējamos riskus. Pastiprināta pasažieru anketēšanas uzraudzība tika veikta arī līdz šim, sasniedzot rādītāju vairāk nekā 99% iegūtu apliecinājumu no visiem ar lidmašīnām ielidojošajiem pasažieriem,” uzsver CAA direktors Māris Gorodcovs.

Vienlaikus pārvadātājiem uzdots veikt aizpildīto anketu pārbaudi pirms iekāpšanas gaisa kuģī. Gadījumā, ja persona nebūs aizpildījusi anketu, to varēs izdarīt līdz lidojuma sākumam. Gaisa pārvadātājiem būs tiesības atteikt pasažieriem uzkāpšanu uz gaisa kuģa, ja persona atteiksies aizpildīt anketu. Šādā gadījumā pārvadātājam nebūs arī pienākuma atgriezt naudu par nenotikušo lidojumu.

Lai aviācijas nozarē nodrošinātu kvalitatīvu datu iegūšanu, CAA veiks iegūto datu monitoringu un analīzi.

Elektroniskās anketas būs pieejamas ar 12.oktobri tīmekļvietnē www.covidpass.lv. Tās varēs aizpildīt 48 stundas pirms lidojuma. CAA aicina laikus aizpildīt elektronisko anketu, lai pirms iekāpšanas gaisa kuģī nekavētu sevi un citus pasažierus. Vienlaikus pasažieriem, kuri ar gaisa transportu Latvijā ieradīsies līdz 11. oktobrim ieskaitot, ir jāaizpilda apliecinājums papīra formā, kas pieejams CAA mājas lapā.

Ievērojot, ka 12. oktobrī elektroniskās anketēšanas sistēma uzsāks savu darbību, vienlaikus ar 12. oktobri pasažieru pienākums ir uzrādīt elektronisko QR kodu, CAA ir uzdevusi starptautiskajām lidostām laikus informēt pārvadātājus par izmaiņām.

Paredzot, ka pirmajās dienās gan pārvadātājiem, gan pasažieriem varētu būt neskaidrības ar pasažieru elektroniskās anketēšanas sistēmu un uzraudzības pienākumiem, lidostām ir uzdots pārbaudīt QR koda esamību arī pirms lidostas pamešanas, pasažieriem atlidojot uz Latviju. Vienlaikus lūgts nodrošināt tehniskas iespējas anketas aizpildīt lidostā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43414497sec.